Prženi rolati

by | jul 2, 2013

Przeni rolati

Za testo:

  • 300 g krompira
  • 500 g mekog brašna
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mleka
  • 1 jaje, so

Za fil:

  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica seckanog peršuna

Ostali sastojci:

  • 3 dl ulja

Priprema:

Testo:

1. Krompir oguliti i iseći na kockice pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
2. U manju posudu sipati mlako mleko, dodati šećer, kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati da ne ostanu grudvice i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U veću posudu sipati polovinu brašna, dodati pasirani krompir, nadošao kvasac, ulje, jaje i so te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od posude. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:

1. Sjediniti mleveno meso, jaje, prezle i seckani prešun pa dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm.
2. Smesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane testa i urolovati.
3. Pripremljenu veknu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim iseći na parčad debljine 1 cm.
4. Parčad pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: