Rolnice sa sirom

by | oktobar 9, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

Za testo:

  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica šećera
  • 125 g putera
  • 1 žumance
  • 0,5 dl vode

Za fil:

  • 200 g švapskog sira
  • 250 g feta sira
  • 1 pečena paprika
  • 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 3 kašike ulja
  • 1 belance
  • mešavina začina

PRIPREMA:

Testo:
1. Brašno sipati na radnu površinu i u sredini napraviti udubljenje.
2. Puter ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi, a zatim ga iseći na kockice.
3. U udubljenje od brašna staviti so, šećer i iseckani puter. Sve sastojke zatim izmešati prstima.
4. Posebno umutiti žumance i vodu te postepeno dodavati u pripremljeno testo i mesiti dok ne počne da se odvaja od prstiju.

Fil:
1. Testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm. Zatim ga okruglim zupčastim nožem iseći na pravougaonike (dimenzije pravougaonika treba da odgovaraju veličini kalupa za šam-rolnice).
2. Kalupe za šam-rolnice nauljiti i oko njih namotati oblikovane pravougaonike.
Krajeve testa premazati belancetom I blago pritisnuti da se slepe.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje I u njega poslagati oblikovane rolnice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu papriku sitno iseckati, a feta sir izmrviti.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski i feta sir. Dodati pečenu papriku, beli luk u prahu, mlevenu ljutu papriku I začine po ukusu pa dobro izmešati.
6. Pomoću poslastičarskog džaka pripremljenom mešavinom od sira napuniti rolnice.

Izvor: Dobra hrana 

Tagovi: