Salata sa haringom

by | jul 23, 2012

POTREBNO JE:  

  • 2 veća fileta haringe
  • 100 g trapista
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 šargarepa
  • malo brašna
  • maslinovo ulje

Za kockice:

  • 2 parčeta raženog hleba
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • beli luk u prahu
  • so
  • biber

Za preliv:

  • 2 dl jogurta
  • 1 kašika senfa
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • sok od
  • jednog limuna
  • so

Za dekoraciju:

  • 1 paradajz
  • masline po želji

Priprema:

1. Filete haringe posoliti, uvaljati u brašno i na malo ulja propržiti. Ostaviti sa strane da se ohlade.

2. Prohlađene filete iseći na sitne komade, beli luk i šargarepu izrendati, a zelenu salatu iscepkati prstima.

3. Napraviti preliv: sjediniti jogurt, senf, maslinovo ulje, beli luk, limunov sok i so.

4. U odgovarajuću činiju staviti ribu, zelenu salatu, šargarepu i trapist pa preliti pripremljenim prelivom.

5. Hleb iseckati na kockice i poređati u pleh. Zatim preliti maslinovim uljem, posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu. Peći u rerni na 200 °C dok ne porumene.

6. Salatu ukrasiti kriškama paradajza i maslinama.

Kockice prepečenog hleba treba da ostanu hrskave, pa ih dodajte u salatu neposredno pred služenje. Prijatno!

Recept Zorice Tatomirović iz Beograda

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: