Bogata salata

by | jun 8, 2013

Bogata salata

Sastojci:

  • 500 g kukuruza šećerca
  • 500 g krompira
  • 350 g šargarepe
  • 250 g kiselih krastavaca
  • 250 g praške šunke
  • 1 kašika susama
  • 250 g majoneza
  • 2,5 dl pavlake
  • so, biber

Priprema:

1. Šargarepu, prašku šunku i kisele krastavce iseći na kockice.
2. Krompir dobro oprati pa zajedno sa ljuskom kuvati dok ne omekša. Procediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi, a zatim ga oguliti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajuću šerpu sipati vodu, dodati malo soli i ostaviti da proključa. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa kuvanjem. Kada šargarepa omekša, dodati kukuruz šećerac te kuvati dok povrće ne omekša. Na kraju ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku i začine po ukusu.
5. Sjediniti krompir, kukuruz šećerac, prašku šunku, šargarepu i kisele krastavce. Preliti pripremljenom mešavinom, dodati
susam i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: