Krem salata od svežeg kupusa

by | decembar 16, 2012

  • 1/2 manje glavice svežeg kupusa
  • 300 g majoneza
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika rendanog korena rena
  • 1 kašika sitno seckanog vlašca
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike balzamiko sirćeta
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Kupus i šargarepu izrendati, mladi luk iseći na kolutove, a beli luk ispasirati.
2. Posebno umutiti majonez, senf, šećer, balzamiko sirće i začine po ukusu.
3. U većoj posudi sjediniti svež kupus, šargarepu, ren, vlašac i beli luk. Preliti pripremljenom smesom od majoneza i polako promešati da bi se dobila ujednačena masa.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: