Rimska salata

by | avgust 24, 2013

Rimska salata

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1/2 svežeg krastavca
  • 4 paradajza
  • 1/2 veze mladog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 dl ”jogurta plus”
  • 1 dl pavlake
  • 30 g semenki suncokreta
  • 50 g rendanog parmezana
  • 100 g sitne testenine
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber, bosiljak

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na rezance i ispržiti na vrelom ulju, krastavac preseći uzduž na pola pa iseći na listove, paradajz iseći na kockice, mladi luk na kolutove, peršun sitno iseckati, a testeninu obariti u vodi i procediti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, jogurt, peršun i bosiljak, te začiniti po ukusu.
3. Posebno izmešati prženu piletinu, semenke suncokreta, krastavac, paradajz, kukuruz, mladi luk i testeninu pa začiniti po ukusu.
4. Pripremljenu salatu posuti parmezanom i preliti umakom od jogurta i pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: