Salata od morskih plodova

by | februar 9, 2013

Sastojci:

  • 400 g zamrznutih morskih plodova
  • 100 g pirinča
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 10 šeri paradajza
  • 1 manji crni luk
  • 6 čenova belog luka
  • 50 g crnih maslina
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 dl belog vina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 4 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 limun, so
  • 1 manja zelena salata
  • mešavina začina

Priprema:

1. Pirinač i kukuruz obariti u slanoj vodi a potom ocediti od suvišne tečnosti.
2. Zelenu salatu iseći na trake, crne masline na kolutove, šeri paradajz na polovine, a crni luk na kockice.
3. Beli luk sitno iseckati te polovinu propržiti na malo maslinovog ulja. Zatim dodati odmrznute i oceđene morske plodove te i njih kratko propržiti. Zaliti belim vinom, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati preostali beli luk, peršun, maslinovo ulje, pirinač, kukuruz šećerac, zelenu salatu, masline, šeri paradajz i crni luk. Sipati balzamiko sirće i sok od limuna, začiniti po ukusu i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: