Savojski krompir

by | februar 12, 2013

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 200 g goveđe pršute
  • 1 manji praziluk
  • 100 g kačkavalja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 dl goveđe supe
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Krompir dobro oprati a potom zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi.
2. Obareni krompir procediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Zatim odseći gornji deo krompira i pomoću kašičice izdubiti unutrašnjost. Izdubljenu sredinu iseckati na kockice.
3. Praziluk iseći na kockice, 4 lista goveđe pršute izdvojiti i ostaviti sa strane a preostalu pršutu iseći na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk. Potom dodati seckani krompir i pršutu, goveđu supu, peršun i začine po ukusu pa promešati.
5. Pripremljenim filom napuniti krompire, dekorisati listovima pršute i posuti rendanim kačkavaljem. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 20 min.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: