Slana fantazija

by | oktobar 23, 2012

za 5 osoba

POTREBNO JE:

  • 300 g mlevene junetine
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 4 jajeta
  • 2 dl jogurta
  • 250 g brašna + brašno za posipanje
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • biber

PRIPREMA:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku, peršun i začine po ukusu.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
5. Posebno umutiti žumanca, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati fil od mesa, sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: