Španski hleb od krompira by 24Kitchen

by | mart 6, 2013

Za testo:

  • 500 g brašna
  • prstohvat soli
  • pakovanje suvog kvasca
  • maslinovo ulje

Za fil:

  • 400 g manjih krompira
  • 1 tikvica
  • 1 čen belog luka
  • 100 g čorizo kobasice
  • 2 struka ruzmarina
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

1. Sipajte brašno na radnu ploču i posolite. Napravite bunar i sipajte u njega rashlađenu vodu, kvasac i maslinovog ulja. Umesite glatko testo. Mesite oko 10 minuta, pritiskajući dlanom. Stavite loptu od testa u podmazanu činiju, prekrijte je i ostavite testo oko sat vremena da naraste.
2. Na tanke kriške isecite krompir, tikvicu i beli luk. Čorizo isecite na komadiće. Stavite sve u činiju i pospite ruzmarinom, solju, biberom i maslinovim uljem. Promešajte.
3. Razvijte testo tanko preko radne ploče. Prebacite ga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenje. Prebacite ga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenje. Prebacite povrće preko i raspodelite ga. Pecite hleb na 200 stepeni 25 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: