Terina sa paprikom

by | avgust 31, 2012

za 6 osoba

vreme pripreme: 35 min.

mirovanje: 4 časa

Potrebno je:

  • 6 fileta crvene pečene paprike
  • 4 dl pavlake
  • 500 g švapskog sira
  • 3 kesice želatina u prahu
  • 150 g šunkarice isečene na kolutove
  • 2 tanje šargarepe
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašika mirođije
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. Filete pečene paprike dobro ocediti i osušiti kuhinjskom krpom.

2. Šargarepe oguliti te u komadu obariti u slanoj vodi.

3. Želatin preliti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri.

4. Posebno umutiti pavlaku i švapski sir, dodati mirođiju, mešavinu začina, želatin i beli luk i prahu pa polako promešati.

5. Usku duguljastu tepsiju obložiti providnom folijom. Na dno poslagati tri fileta pečene paprike, zatim dva reda šunkarice pa premazati trećinom fila od sira. Potom naneti red pečene paprike i premazati drugom trećinom fila od sira. Po sredini utisnuti obarenu šargarepu i prekriti sa dva reda šunkarice. Na kraju rasporediti preostali fil od sira i poravnati. Prekriti krajevima providne folije i

staviti u frižider da se stegne.

6. Kada se terina stegne, izvrnuti je iz kalupa i iseći na parčad.

Savet plus: Terinu možete napraviti i u nekom drugom obliku u zavisnosti od kalupa kojim raspolažete.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: