Torta od hleba

by | oktobar 2, 2013

Torta od hleba

Za hleb:

  • 1 kg mekog brašna tipa-400
  • 4 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 svež kvasac
  • so

Za fil:

  • 150 g putera
  • 200 g praške šunke
  • 300 g švapskog sira
  • 150 g feta sira
  • 6 kiselih krastavaca
  • 4 jajeta
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 1 paprika babura
  • začin C

Za dekoraciju:

  • 100 g listova praške šunke
  • 100 g dimljenog sira
  • 1 šeri paradajz

Hleb:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti svež kvasac, mlaku vodu, šećer i malo soli, te postepeno dodavati brašno meseći ručno sve vreme dok se ne dobije glatko i elastično testo.
2. Pripremljeno testo prekriti platnenom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo premesiti, staviti u nauljen, brašnom posut kalup, ostaviti još malo da nadođe pa staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne porumeni.

Fil:

1. Prašku šunku, krastavce i papriku iseći na kockice, jaja obariti te i njih iseckati na kockice, a šampinjone na listove.
2. U dubljoj posudi mikserom umutiti omekšao puter, švapski i feta sir, te dodati seckanu šunkaricu, jaja, krastavce, šampinjone i papriku. Sve sastojke izmešati i začiniti po ukusu.

Finalni postupak:

1. Od pečenog i ohlađenog hleba iseći gornju koru a zatim izdubiti sredinu tako da ostane 1 cm hleba.
2. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost hleba i staviti u frižider da se stegne.
3. Ohlađen filovan hleb posuti rendanim dimljenim sirom i dekorisati ga rolovanom praškom šunkom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: