Torta od šampinjona

by | avgust 13, 2013

torta-od-sampinjona

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 500 g šampinjona
  • 50 g putera
  • 200 g kačkavalja
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 3 jajeta
  • 50 g mlevenih oraha
  • 1 praziluk
  • 2 mlada luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • mešavina začina, bosiljak, biber

Priprema:

1. Mladi luk iseći na kolutove, praziluk na kockice, šampinjone na listiće, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati mladi luk i praziluk, pa pržiti dok ne omekša. Zatim dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok tečnost ne uvri.
3. Fil sa pečurkama ostaviti da se prohladi, a potom dodati dva jajeta, orahe, kačkavalj, sitno seckan peršun i neutralnu pavlaku. Pripremljene sastojke izmešati i začiniti po ukusu.
4. Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od 0,5 mm i podeliti na dva dela.
5. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, a dno i bočne stranice obložiti polovinom lisnatog testa. Sipati pripremljen fil, preklopiti drugom polovinom testa, a krajeve ručno pritisnuti.
6. Pripremljenu tortu premazati umućenim jajetom i staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se peče dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: