Brusketi sa paradajzom

by | mart 3, 2012

Potrebno je:

6 čeri paradajza

100 g paradajz pelata

3 čena belog luka

Malo balzamiko sirćeta

Malo svežeg bosiljka

So

Mleveni crni biber

1 francuski baget

250 g mocarela sira

Priprema:

Iseckati čeri paradajz i beli luk. Izmešati ih u velikoj posudi sa paradajz pelatom, maslinovim uljem, sirćetom, bosiljkom, soli i biberom. Ostaviti smesu da odstoji desetak minuta.

Iseći baget na parčad debljine oko 2 centimetra. Poređati ih na tepsiju i zagrejati u rerni dok ne porumene. Potom ravnomerno raspodeliti smesu sa paradajzom na svako parče i posuti narendanom mocarelom. Tepsiju vratiti u rernu i peći još 5 minuta, dok se mocarela ne istopi.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali veoma ukusnom predjelu!

Tagovi: