Patlidžan na žaru sa sosom od paradajza

14.12.2011 u 10:27 časova Nema komentara

Za ovaj recept je potrebno:

- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- pola kilograma oguljenog paradajza
- 2 patlidžana srednje veličine
- 150 grama biljnog sira
- kašičica šećera
- so
- crvena paprika (ljuta)

Kako pripremiti:

Crni i beli luk ogulite i narežite na kockice, zatim propržite u maslinovom ulju. Oguljeni paradajz dodajte u tavu te kuvati i povremeno dodajte vode sve dok smesa ne postane gusti sos. U sos dodajte so, ljutu papriku i kašičicu šećera.

Patlidžane očistite i narežite na komade debljine oko 1 cm te ih posoljene ostavite da odstoje nekoliko minuda. U međuvremenu biljni sir narežite na kockice. Patlidžan premažite maslinovim uljem te pecite na vrućem žaru po par minuta sa obe strane. Na komade patlidžana pažljivo nanesite prethodno pripremljeni sos i sir te još malo zapecite.

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.