Rižoto mediteran

by | mart 8, 2015

rizoto mediteran

Potrebno je:
– 250 g pirinča basmati, 40 g šargarepe, 40 g kukuruza, 40 g graška, 70 g lignji, 70 g lososa, sveža rukola, mirođija, peršun, 5 čeri paradajza, parmezan, 20 g maslaca, 50 ml belog vina, 50 g pomorandže

Priprema:
– Kuvajte pirinač prema uputstvu, a šargarepu, grašak i kukuruz oko 25 minuta. Ispecite lignje i losos na malo maslinovog ulja, dodajte belo vino i sok od pomorandže, a zatim i pirinač, povrće, so, biber i maslac. Sve mašajte oko 5 minuta, pa ubacite parmezan, svežu rukolu i mirođiju. Na kraju, dodajte mediteran dresing koji se pravi tako što ćete izblendirati 100 ml maslinovog ulja, 2 čena belog luka, svež peršun, so, biber i mirođiju.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kuhinja zdrave hrane Garden food, Makedonska 30, Beograd, www.garden-food.rs, broj za naručivanje je 063 500 144

Tagovi: