Isprobajte prirodne maske za kosu koje će rešiti svaki vaš problem

by | maj 25, 2013

Isprobajte neki od recepata koji sadrže prirodne sastojke, a koji će rešiti sve vaše probleme sa kosom.

natural_hair

1. Maska za jačanje kose
Ako je vaša kosa oštećena od čestog tretiranja kosom toplotom, jaje koje je bogato proteinima prirodno je rešenje ovog problema. Ono će omekšati oštećene krajeve i povratiti snagu i sjaj vašoj kosi. Umutite jedno jaje i dodajte po kašiku kokosovog i maslinovog ulja i meda i pet mililitara vode. Dodajte i pola izgnječene banane i mešajte dok smesa ne postaje homogena. Nanesite masku na vlažnu kosu, držite 15 minuta, isperite i operite šamponom.

2. Maska za mekšu kosu
Avokado, koji je bogat vitaminom E, sjajno je rešenje ako želite mekšu kosu. Pomešajte u blenderu pola zrelog avokada, jedno jaje, po kašiku maslinovog i kokosovog ulja i meda, i tri mililitra vode. Mešajte dok maska ne postane kremasta i potom je nanesite na vlažnu kosu. Isperite posle 20 minuta.

3. Maska za obnovu kose
Ako se borite sa ispucalim krajevima, izmiksajte pola banane sa pet mililitara vode, i potom dodajte četvrtinu šolje majoneza, po kašiku maslinovog i kokosovog ulja i meda. Maska treba da bude homogena, bez velikih komada voća. Nanesite je na kosu od korena do vrhova.

4. Hidrirajuća maska

Med i majonez zajedno čine odličnu kombinaciju koja će pomoći suvoj kosi. Izmiksajte zreli avokado, četvrtinu šolje majoneza, po kašiku kokosovog i maslinovog ulja i meda, i pet mililitara vode. Umasirajte masku u korenu kose, pa sve do vrhova.

Izvor: Life Content

Tagovi: