Miss Srbije Katarina Šulkić: Spremna da predstavi Srbiju u svetu

by | oktobar 21, 2016

Samo dva meseca dele nas od izbora za Miss World 2016, na kojem će se takmičiti i naša Katarina Šulkić. Ova skromna sedamnaestogodišnja devojka rodom iz Zvečana u prethodnih godinu dana vredno se pripremala za svetski izbor, a za naš portal otkrila je po čemu će pamtiti ovaj period, koju poruku će preneti svetu, kao i kako će njen život izgledati nakon izbora za Miss World u Vašingtonu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Promo

Titulu za Miss Srbije poneli ste pre godinu dana. Na koji način se vaš život promenio od tada do danas?

Sa svojih 17 godina postala sam pravi ambasador lepote svoje zemlje, Srbije, što je san mnogih devojaka mojih godina. Život mi se znatno promenio. Živela sam jedan period u drugoj sredini, u Beogradu, gradu koji pruža velike mogućnosti. Gostovala sam na mnogim televizijama, a samim tim i upoznala ljude iz raznih branši, što će mi omogućiti da i nakon ove titule budem uspešna u svetu modelinga i muzike, moje „prve ljubavi“.

Po čemu ćete pamtiti period priprema za izbor za Miss World?

Pripreme za predstojeće takmičenje pamtiću po saradnji sa profesionalcima iz sveta mode i medijskog sveta, kao i po humanitarnom radu.

Šta biste izdvojili kao najdragocenije iskustvo upravo u vezi sa humanitarnim radom?

Najdragocenije iskustvo i moj javni humanitaran rad jeste upravo posećivanje mališana iz specijalne škole „Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici, rad na projektu „Trojka iz bloka“. Sam osećaj činjenja dobrog dela svakako me je ispunjavao.

Otkad ste poneli titulu najlepše Srpkinje u fokusu su i vaše nesporne pevačke veštine. Na koji način ste na njima radili tokom ovih godinu dana?

Ovu godinu sam maksimalno koristila da se pojavljujem na mnogim kulturnim manifestacijama u cilju promovisanja svog talenta. Titula mi je omogućila da upoznam mnoge umetnike iz sveta muzike. Takođe, moja najveća želja je da promovišem pesme sa Kosova i Metohije, da ih čuvam od zaborava – jer, to su naši koreni.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Promo

U prethodnih godinu dana puno ste putovali. Koja je destinacija na vas ostavila najjači utisak?

Najveći utisak na mene ostavilo je putovanje u Pariz. Upoznala sam lepote grada, kulturno-istorijske spomenike, a pored toga moj glavni zadatak bio je učestvovanje u projektu „Serbia Fashion Day“ u najlepšoj rezidenciji srpskog ambasadora. Tamo sam, po uzoru na Jelenu Anžujsku, nosila najlepše kreacije mnogih svetskih i srpskih kreatora.

Koja je najvažnija poruka koju želite da prenesete svetu tokom izbora za Miss World?

Moja poruka glasi: najvažniji su nam zdravlje, jer kada je čovek zdrav može da napravi čudo, kao i ljubav, koja spaja ljude. Takođe, mir i sloboda su nam u ovim teškim vremenima preko potrebni.

Iako ste veoma mladi, zahvaljujući tituli za Miss Srbije, iza vas je sada ogromno životno iskustvo. Šta biste poručili devojkama koje bi želele da krenu vašim stopama?

Preporučila bih svim devojkama da slede svoje snove i budu uporne, jer će im se to kad-tad isplatiti. Jer, titula najlepše je sama po sebi lepa, ali iziskuje veliku odgovornost i odricanje.

Foto: Promo

Foto: Promo

Kakve su vaše navike kada je reč o nezi, ishrani i zdravom životu?

Glavni sastojci telesne lepote su zdrav život i ishrana. Obožavam kuvano povrće, bavim se odbojkom, a s obzirom na to da je vreme zimnice priuštim sebi zadovoljstvo da pojedem svoje omiljene jelo – ajvar.

Šta za vas znači lepota?

„Lepota nije u licu, lepota je svetlost u srcu.“, Halil Džubran

Kako će izgledati vaš život nakon izbora za Miss World u Vašingtonu?

Ova godina mi je omogućila da pronađem sebe u mnogim sferama. Posvetiću se školovanju, što je od starta bio moj jedini cilj, jer sve ovo dođe i prođe, a škola i znanje su ono od čega moja budućnost zavisi.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: