Modne zablude punijih dama

by | maj 30, 2011

Uske pantalone, pripijene haljine i suknje, kombinacije printova i jarke boje, punije dame uglavnom izbegavaju. Kolumnistkinja „Mari Klera“ Ešli Falkon otkriva da je reč o zabludama i da prolećni trendovi mogu da se prate i uz neki kilogram viška!
Većina pripadnica lepšeg pola čim se suoči sa nekim kilogramom viška ukida modu gotovo potpuno i sakriva se ispod slojeva preširoke, najčešće crne, braon ili teget garderobe. Istina, za neke greške koje prave punije dame krivi su pojedini stilisti i dizajneri koji su bezmalo „zabranili" određenu garderobu svim devojkama koje nemaju manekenske mere.

Autorka kolumne „Velika devojka u svetu mršavih" (Big Girl in a Skinny World) u časopisu Mari Kler (Marie Claire) Ešli Falkon na nekoliko efektnih primera je pokazala da i devojke i žene koje kubure sa težinom mogu da prate trendove.
Ukoliko izgled dopunite pažljivo odabranim detaljima i znate nekoliko trikova, izgledaćete odlično i u uzanim pantalonama, to jest u takozvanom „skini" džinsu, koji je do sada punijim devojkama bio strogo zabranjen.
Prema rečima Ešli Falkon, tu je sve u proporciji, dobroj veličini i detaljima. Uz farmerke pomenutog kroja, dobro će ići crna majica kratkih rukava, a ključ dobrog izgleda u ovoj kombinaciji je nešto širi prsluk i interesantna ogrlica koja će privuči pažnju posmatrača. Za seksi izgled obavezne su visoke potpetice.

Drugo pravilo koje devojke bespogovorno poštuju jeste izbegavanje odeće koja prati liniju tela.
Ešli naglašava da je to velika greška.
„Nemojte skrivati svoje telo. Ukoliko se prekrijete širokom odećom izgledaćete još krupnije! Struk ćete lepo istaći haljinom od rebrastog materijala koja prati vaše obline. Slobodno odaberite model sa ve-izrezom vesele boje i bićete prezadovoljni izgledom", istakla je kolumnistkinja.
Ne samo materijali neobičnih printova već i njihovo kombinovanje dozvoljeni su i punijim devojkama. Nema razloga da jedan od najprivlačnijih trendova ove sezone ne bude dostupan svima. Jedino je važno da ne izlazite iz okvira jedne boje.

Ukoliko se opredelite za suknju cvetnog dezena na kojoj dominiraju plava i zelena, majica, košulja ili bluza može biti belo-zelena ili belo-plava. Ukoliko ne narušava balans kolorita, gornji deo može biti i prugast.
Iako su tamne boje imaju sposobnost da učine vašu figuru tanjom, nisu jedine sa takvim moćima. Kombinacija jarkih tonova je obavezna ovog proleća, a dve boje koje vam dobro stoje mogu vas učiniti i vitkijim.
Vesela ciklama haljina i maslinasti džemper samo su jedan primer efektnog spoja u kojem ćete uživati.
Usku kratku suknju nemojte proterati iz ormara dok ne probate da je obučete uz košulju, kaiš uočljive nijanse i obavezne cipele visokih potpetica.
Oslobodite se, zaboravite pravila koja ste do sada poštovali i uživajte u prolećnim trendovima, poručuje Ešli Falkon.

 

Tagovi: