Najbolji starinski recept iz bakine kuhinje! Vazdušaste i mekane krofne koje se ne mese

by | avgust 24, 2016

Vazdušaste, tople, mekane i savršeno ukusne krofne koje se ne mese? Da, imamo recept baš za takve! „Klasik“ srpske kuhinje uz ovaj recept je toliko jednostavan i lak za pripremu, da će vaše krofne nadmašiti i bakine!

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Najbolja vest u vezi ovog recepta? Testo za ove krofne ne mora da se mesi! I naravno – krofne vole SVI i niko neće odbiti da se počasti bar jednom.

Dakle, sve se radi po principu „smuti, prospi i isprži“. Čak i ako niste vešte u kuhinji, ovaj recept ne može da omaši i ne zahteva nikakvo kulinarsko umeće.

Sastojci:

  • 400 grama brašna
  • kesica suvog kvasca
  • 2, 5 dl vode (može i mleko, ili mešavina mleka i vode)
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • jedno jaje (proizvoljno)
  • ulje

Pročitajte i…  Internet je poludeo za ovim sočnim mafinima sa kobasicom. I vi ćete ih obožavati!

Uputstvo za pripremu pročitajte na sledećoj stranici…

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema:

1.U posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte jaje i mlaku vodu (ili mleko). Mutite mikserom nekoliko minuta, ali obavezno koristite dodatak za mućenje testa (svaki mikser ima ovaj dodatak). Testo treba da bude dovoljno gusto da se vadi kašikom.

2. Umućeno testo pokrijte i ostavite na toplom da odstoji 30ak minuta, dok ne naraste.

3. Zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Testo vadite kašikom u obliku loptica i kratko ih pržite u već vrelom ulju.

Služite ih slane sa sirom, kačkavaljem, pavlakom, sitno iseckanom šunkom,  ili slatke uz džem po izboru, čokoladni krem ili sa prah šećerom.

Prijatno i uživajte!

Pročitajte i…  Čokoladne tortice gotove za JEDAN MINUT, a nisu vam potrebni ni mikser ni rerna!

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Tagovi: