Posle crnog, na redu je sladoled od – sira

by | februar 23, 2017

Sladoled od sira je jedan od “trendova sa tanjira”, koji će nam biti servirani tokom ove godine. Gastro stručnjaci prognoziraju da će postati ozbiljan konkurent čizkejku. Tokom prethodne godine kulinari širom sveta takmičili su se ko će izmisliti što primamljiviji sladoled od sira. Ukoliko uživate u otkrivanju novih ukusa, priključite se i vi.

Foto: Pixabay

Na internetu nas svakodnevno iznenađuje poneki nov recept za sladoled, baziran na siru – kozjem, pikantnom, čedar siru, siru s plemenitim plesnima, parmezanu ili nekoj od čuvenih, autohtonih vrsta.

Sladoledi nas iznenađuju i novim bojama. Tako je tokom prošle godine veliki hit u Njujorku bio crni sladoled, proizveden od kokosovog pepela (nastao spaljivanjem kokosovog oraha), kokosovog mleka, krema i pahuljica. Ne samo da konzumente privlači svojom, za namirnicu kao što je sladoled neobičnom bojom i prijatnim ukusom, već vrši i detoksikaciju organizma. U Londonu je najnoviji trend sladoled s ukosom zelenog čaja umotan u šećernu penu. Očigledno da mašta i u proizvodnji sladoleda daleko doseže.

Pročitajte i… Da li ste čuli za – religiju tela? O čemu je reč objašnjava nam psiholog ishrane 

Tagovi: