Vodič za vintidž kreacije…

by | februar 23, 2012

Vintidž moda je popularna, ekološka i odličan je način da izrazite svoj lični stil, čineći ga večnim, zanimljivim i nemogućim da se iskopira. Međutim, fenomenalne komade nije lako pronaći, uvek postoji pitanje koju vintidž modu tražiti i kojih delova vintidža se držati, bez obzira na to koliko oni para koštaju. Zbog toga svakako morate proveriti ovaj jednostavni vodič svega što je vintidž i sjajno:

1. Haljine za specijalne prilike

Napravljena samo od najfinijih tkanina, vintidž moda napravljena samo za specijalne prilike. Ovi super glamurozni komadi se mogu naći u mnogim stilovima i bojama, a obično su tako dobri da nećete morati da ih prepravljate za apsolutno zapanjujući izgled.

2. Kostimski nakit

Smeo, elegantan i potpuno moderan kostimski nakit treba da postane deo vašeg vintidž nasleđa, želećete da ga zadržite čak i ako niste preterano fascinirani prošlim epohama.

3. Torbe

Od super glamuroznih „clutch“ i damskih torbica do postavljenih psimo i nesumnjivo stajliš poslovnih tašni, vintidž torba je pun pogodak! Obično izrađene u Italiji ili Francuskoj, modna Meka i Medina, ove torbe će vašem stilu dati nešto specijalno što najpriznatiji modni blogeri imaju i čemu se dive.

4. Suknje

Plisirane, A-kroja, dugačke ili uske, suknje su takvi vintidž komadi sa kojima jednostavno ne možete pogrešiti. Zašto? Pa, jednostavno zato što svaki stil koji nam je danas predstavljen nije ništa drugo nego recikliran komad vintidž mode. Čak i must-have za 2012. godinu, veoma ženstveni nabori na suknjama i haljinama (peplum) su bili nošeni, obožavani i popularni pre više decenija.

5. Rukavice i kaiševi

Od favorita iz 70-ih godina – tankih kaiševi a iz 80-ih i 90-ih onih široki, do mekanih, ženstvenih rukavica i rokerskih rukavica bez prstiju – postoji mnogo fantastičnih aksesoara koje možete šetati sa ponosom bez prevelikog trošenja novca. Jednostavno prođite kroz ormare vaših mama i baka, posetite neki stari butik ili pogledajte milione onlajn kataloga – nikad se ne zna, možete naleteti na prelep dizajnirani komad za smešnu cenu!

6. Elegantne košulje

Senzualna svila, glamurozni šifon, vintidž čipka…ako imate dovoljno sreće da u vašem vintidž nasleđu imate nekoliko elegantnih bluza, definitivno ih morate dobro upotrebiti. Stavite lep kaiš oko pojasa za jedinstven izgled ili samo uvucite krajeve u suknju sa visokim strukom za nesumnjivo moderan izgled.

7. Naočare

Prelepi oblici, prelepi detalji i fascinantan izbor boja – naočare za sunce i ramovi za vid su jedan od mnogih razloga zbog kojih apsolutno morate voleti vintidž modu. „YSL“, „Pucci“ i „Azzaro“ su imali fenomenalne ideje nekoliko decenija unazad, a isto se može reći i za „Dior“! Dakle, ako tražite par odličnih mačkastih ili „oversized“ modela, definitivno probajte vintidž naočare!

8. Sakoi

Ženstveni „Chanel“ sakoi su neverovatno seksi a isto se može reći za one koji laskaju figuri sa peplum krojem i za one koji imaju stil smokinga, iako ne rade mnogo na akcentu ženskog oblika, i dalje predstavljaju veoma elegantan komad odeće.

Tagovi: