Zavirite u dom Vilme Eles, Karoline iz serije “Kako vreme prolazi”

Članak objavljen: 13.07.2014 u 19:59 časova

Iako se glumom bavi skoro dve decenije, dvadesetosmogodišnja Vilma Eles pravu šansu dobila je tek 2010. godine, kada je privatila ulogu Karoline u hit seriji ”Kako vreme prolazi”. Iako nije znala turski, za kratko vreme savladala je jezik koji joj nije bio sasvim nepoznat – u rodnom Kelnu studirala je islamsku kulturu kojom je, kako ističe, potpuno očarana. Štaviše, podnela je zahtev za dobijanje turskog državljanstva i planira da uzme i tursko ime Asli Masal.

Vilma stanuje na samo petnaest minuta vožnje od centra Istanbula, u mirnom kvartu u kojem dominiraju dvospratnice sa luksuznim stanovima. Prostrani, svetli stan namestila je bez pomoći dizajnera i veoma je zadovoljna jer je, kako kaže, upravo tako zamišljala svoj dom. Ipak, pošto je odrasla u kući, nedostaje joj dvorište i planira da kad-tad kupi malu vilu u predgrađu Istanbula.

Dnevna soba spojena je s trpezarijom i sva je u nijansama ljubičaste, inače omiljene Vilmine boje, što predstavlja odličan kontrast snežnobelim zidovima. Glumica često pravi žurke za svoje drugarice na kojima se okupi po desetak-petnaest veselih devojaka.

”Sva sreća pa ima gde da se sedne, na ovu garnuturu može da se smesti najmanje deset gostiju, a tu su i taburei, pa stolice iz trpezarije…”, priča naša gostoljubiva domaćica.

Kuhinja nije velika, ali ima sasvim dovoljno prostora za kulinarske egzibicije mlade glumice koja je poznata kao vrsna kuvarica. ”Iz moje kuće niko ne odlazi gladan”, ponosno kaže Vilma poslužujući nam vruću pitu od bamija.

Vilma živi s mačkom Kristoferom kojeg je uzela iz prihvatilišta za napuštene životinje. ”Mace su mi oduvek bile omiljeni ljubimci. Kristofer je velika maza, mogao bi ceo dan da mi spava u krilu”, kaže simpatična glumica.

U želji da bar delimično oživi slike iz roditeljskog doma, Vilma je na prostranoj terasi napravila mali vrt. ”Ovo mi je omiljeno mesto u stanu, mogla bih satima tu da sedim, pijem kafu i posmatram okolinu. Iz dvorišta u Kelnu donela sam ovu baštensku garnituru, koja me podseća na predivne trenutke iz detinjstva”, kaže ona.

– Najveći deo spavaće sobe zauzima francuski ležaj, presvučen, naravno, u ljubičasto. Na pitanje da li s nekim, bar ponekad, deli krevet, Vilma s osmehom odgovara da tu privilegiju za sada ima samo Kristofer.

Kada je završila renoviranje stana, glumica je shvatila da joj se ne dopada novi izgled kupatila. ”Mislim da sam pogrešila u izboru pločica. Previše su tamne, na njima se vidi svaka mrlja, a pritom pomalo ‘guše’ prostor”, kritična je simpatična glumica koja će, kako kaže, smisao za dekorisanje enterijera definitivno pokazati kada bude kupila kuću.

Povezane vesti:

U poseti kod Rozmeri Borhes: Veseli kutak umetničke porodice
U poseti kod Konsuelo Lusardo: Mirna oaza prefinjene dame!
U domu Horhea Poze iz serije ”Divlja mačka”: Plavo – kako to momački zvuči!
U poseti kod Esre Dermandžioglu: Otmeni dom dame iz Istanbula

Ostavi komentar