David Haner: “Crveni orao” hit ili promašaj?

Članak objavljen: 25.12.2012 u 22:04 časova


Španca Davida Hanera srpska publika odlično pamti kao Martina Bermeha iz tinejdžerske hit serije “Kompanjeros”, koja je pre nekoliko godina stekla masu obožavalaca. Fanovi ovog latino lepotana ponovo uživaju u njegovoj glumi, no, ovoga puta radi se o potpuno drugačijem projektu – seriji “Crveni Orao”. Uloga Gonzala donela je simpatičnom glumcu neviđenu popularnost i brojna priznanja, ne samo u Španiji, već i širom sveta. David je rođen 1973. godine u okolini Barselone, gde je završio studije informatike, ali je nedugo po dobijanju diplome odlučio da se oproba kao glumac. U početku je igrao u filmovima i serijama katalonske produkcije, a potom i u onima na španskom jeziku. Haner je osim u filmskom i televizijskim krugovima jednako cenjen i u pozorištu, gde je ostvario nekoliko zapaženih uloga. O privatnom životu ne želi da govori, ali zna se da je gospodarica njegovog srca Merikel Barionuevo, sa kojom je godinama u skladnoj vezi. U ekskluzivnom intervjuu za “TV Novele” David govori o “Crvenom Orlu”,svojim osobinama, ali i teretu popularnosti.

Srpska publika trenutno vas gleda u svetskom hitu “Crveni Orao”. Kako ste dobili ulogu u toj seriji? Jeste li očekivali takav uspeh?
“Pozvan sam na kasting i nakon nekoliko proba saopšteno mi je da sam dobio glavnu ulogu. Što se tiče uspeha, u glavi su mi bile dve opcije – biće to hit ili potpuni promašaj. Nije bilo sredine”.
Imate li nešto zajedničko sa likom Gonzala de Montalva, koga tumačite u seriji?
“Obojica smo odgovorni i brinemo se za one koje volimo”.
Iako ste već ostvarili mnogo uloga, čini se da vas publika prepoznaje samo kao Crvenog Orla. Gledate li na to kao na prokletstvo ili blagoslov?
“Prokletstva se otkrivaju vremenom. Trenutno na lik Gonzala gledam kao na pravi blagoslov”.
Iako je “Crveni Orao” serija za celu porodicu, glumci se u nekim scenama pojavljuju nagi. Mislite li da takve scene imaju opravdanje, ako se uzme u obzir da seriju gledaju i deca?
“Uopšte ne sumnjam da scenaristi imaju opravdanje, sigurno ništa ne rade tek tako. Pitanje je zapravo kojoj vrsti publike je serija namenjena. U momentu kada odlučite da snimate ovakav tip serije, mora da postoji kompromis između gledalaca i scenarista u svim segmentima”.
Naša publika prvi put vas je gledala pre nekoliko godina u seriji “Kompanjeros”. Tamo ste takođe sarađivali sa Fransisom Lorensom, koji u “Crvenom Orlu” igra komesara…
“Svoju prvu glavnu ulogu odigrao sam upravo u toj seriji i iz tog perioda nosim mnoštvo lepih uspomena, među kojima je i saradnja sa Fransisom. Naš ponovni susret u “Crvenom Orlu” bio je vrlo zabavan, a zanimljivo je da u obe serije glumimo likove koji se ne podnose. Nadam se da ćemo se u budućnosti bolje slagati. Od njega sam naučio da profesionalni odnos još kako može da se razvije u prijateljstvo”.
Koju svoju osobinu najviše volite, a šta smatrate svojom najvećom manom?
“Dopada mi se to što se trudim da budem dosledan i usklađen sa samim sobom. To mi ne polazi uvek za rukom, ali ne odustajem. Kod sebe bih promenio mnogo toga, ali pitam se da li bih u tom slučaju ostao ‘ja’”?
Mnoge devojke uzdišu za vama, uprkos tome što ste zauzeti. Kako podnosite popularnost?
“Glumac mora da se navikne na slavu, jer je to u opisu posla. Inače vodim miran život, zbog čega se odlično nosim sa popularnošću. Ljudi koji mi prilaze mahom su pristojni i simpatični, dele mi komplimente kada dobro odigram ulogu, komentarišu Gonzalov odnos sa Margaritom ili spletke zlog komesara. Ne žalim se, imam divne obožavaoce”.

Nastavak intervjua možete pročitati u novom broju TV Novela.

Tekst: Life Content

Povezane vesti:

Vremeplov! Erika Buenfil: Uspeh u senci pogrešnih odluka!
Martin Rivas u pohodu na Holivud?!
Viktorija se sladi krofnama: Ovako se slavi uspeh “La malqueride”
Proslavila uspeh: Eizu Gonzales na Tviteru prati milion ljudi

Ostavi komentar