Detalji sa snimanja: Tajne sa seta serije “Štreberi”

Članak objavljen: 22.11.2015 u 10:00 časova

Serija “Štreberi”, koja se počela prikazvati 2007. godine, ubrzo je postala hit, a glumci su postali velike zvezde. Dosad je snimljeno devet sezona serije.

Dr Šeldon Kuper, kojeg glumi Džim Parsons (42), veliki je obožavatelj serije “Zvezdane staze”. Međutim, glumac je priznao da u stvarnom životu nikad nije pogledao nijednu epizodu spomenute serije, kao ni još jednu, Dr Who, koja je također među njegovim favoritima.

Zvezda serije Džoni Galecki (Dr  Leonard) tokom snimanja serije zaljubio se u kolegicu Kajli Kuko (Peni). Par je vezu skrivao od javnosti, a da su bili zajedno, saznalo se tek nakon što su raskinuli posle dve zajedničke godine. Galecki je bio i u vezi sa Sarom Gilbert s kojom je glumio u seriji “Roseanne”.

U Belorusiji se 2010. godine počela prikazivati serija pod nazivom “The Theorists” koja je zapravo bila kopija ove slavne serije. Nije trebalo dugo da se serija ukine, a projekat proglasi potpunim neuspehom.
Većina glavnih likova serije rade na Institutu za tehnologiju u Kaliforniji – CalTech, a zanimljivo je da su mnogi studenti i članovi osoblja često bili gosti na setu serije.

Peni, lik Kajli Kuko, osvojila je srca mnogih obožavatelja, ali  ona nije bila prvi izbor redatelja. Prvi izbor bila im je Amanda Volš, ali je publika imala negativne reakcije na izvedbu njenog lika. U neuspeloj epizodi ona je bila više cinična, imala je problema s alkoholom, te je psovala. Zato su je zamenili s Kajli.

Sitne nezgode neizbežne su kad su snimanja u pitanju, ali producenti serije vešti su u skrivanju povreda svojih glumaca. Kad je Kajli, nakon što je pala s konja, slomila nogu tokom četvrte sezone, producenti su za nju osmislili scene koje su snimali iza šanka. U šestoj sezoni, glumica Majim Bialik bila je prisiljena da skriva povređenu ruku.

Šeldonov talenat za sviranje theremina, elektronskog instrumenta neobičnog izgleda i zvuka zapravo deli i sam glumac Džim Parsons. Pre nego što je snimao izvedbu, Parsons nije imao nikakve dodatne probe.

Tri najveće zvezde serije, Džim Parsons, Džoni Galecki i Kali Kuko, 2013. godine su se udružile i tražile veću platu. Zahtevali su po milion dolara po svakoj epizodi uoči snimanja osme sezone. Nakon što su zakočili snimanje serije, od CBS-a su dobili velike povišice.

Nakon što su prošle godine “procurile” gole fotografije brojnih zvezda s A liste, među žrtvama hakera našla se i Kajli. Glumica nije nasela na ovu foru, a na Instagramu se čak i šalila na svoj račun.

Džim Parsons priznao je, 2012. godine, da je homoseksualac, te da je deset godina u vezi s Todom Spivakom.

Izvor: 24sata.hr
Foto: PrintScreen

Povezane vesti:

Okupili se “Prijatelji”: Pogledajte kako danas izgledaju
Deseta je i poslednja sezona serije “Štreberi”?
Šeldon i Ejmi konačno uzdigli vezu na viši nivo (VIDEO)
“Štreber” dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih

Ostavi komentar