Ispovest zvezde kultne serije devedesetih: Pomišljao sam na samoubistvo jer nisam mogao da živim sa tim što sam gej!

Članak objavljen: 07.11.2013 u 17:03 časova


U trenutku kada “Moćni rendžeri” slave 20. godišnjicu, Dejvid Jost, glumac koji je igrao originalnog Plavog rendžera, otkriva kako je preživeo maltretiranje u Holivudu, govori o suicidalnim mislima i nervnom slomu koji je imao dok nije prihvatio činjenicu da je homoseksualac. Dejvid Jost u vreme snimanja “Moćnih rendžera” (levo) i danas, u kampanji protiv homofobije (N0H8 – igra rečima “No hate” – “bez mržnje”, eng.)
“Kad sam se preselio u Los Anđeles sam sam sebi rekao da više neću biti gej. Kad bi me neko pitao da li sam gej, poricao sam, jer, u glavi, ja to nisam ni bio. Nisam bio u vezi i nisam imao seks ni sa kim. Tako sam sebe ubedio da nisam homić”, kaže ovaj glumac. Svu svoju energiju posvetio je karijeri i bio presrećan kad je prošao audiciju za ulogu Bila Krenstona, Plavog rendžera. Iako je serija ubrzo postala pravi hit, Dejvidovi holivudski snovi uskoro su postali noćna mora.
Kako je popularnost serije rasla, tako su i glasine o njegovoj seksualnosti počele da kruže po Holivudu sve više, da bi na kraju došlo dotle da čitava ekipa iz serije počne da ga maltretira i naziva pogrdnim imenima.
Omalovažavanje je postajalo sve ozbiljnije, tako da je Dejvid počeo sve češće da razmišlja o samoubistvu. Kolege su mu, između ostalog, govorile da “jedan gej ne može da igra ulogu superheroja”. Na kraju je odlučio da napusti seriju, iako sebi to prebacuje danas kao neprofesionalan potez. Potom je krenuo na terapije da bi od homoseksualca postao “normalan”, ali to ga je na kraju dovelo do nervnog sloma. Posle pet nedelja provedenih na psihijatrijskoj klinici, otišao je u Meksiko i ostao na oporavku godinu dana. Na svu sreću, kad se vratio iz Meksika porodica ga je prihvatila potpuno, iako se on plašio da će ga odbaciti. “Okrenem se unazad i pitam se zašto sam sebe toliko mučio. Najteže mi pada što sam mrzeo sebe zbog onoga što su drugi mislili o meni“, kaže Jost.

izvor: Blic

Ključne reči: , ,

Povezane vesti:

Sećate li se “Moćnih rendžera”? I oni imaju svoje strahove!
Upoznajte prvog gej superheroja!
Simpsonovi: Smiters konačno priznao da je gej
Homoseksualac odbijen za ulogu geja jer je “previše strejt”

Ostavi komentar