Pogledajte koje su to tri najskuplje ikada snimljene serije!

Članak objavljen: 15.11.2014 u 19:00 časova

Svakog se dana sve više novca ulaže u filmske i serijske projekte, a producenti najčešće očekuju da će im se uložen novac vratiti mnogostruko. Ne štedi se na opremi i efektima, na putovanja na najudaljenije lokacije na svetu kao ni na honorarima za glumace i ostalo osoblje.

Mnogi pretpostavljaju da su akcione serije one na koje se troši najviše novca, najviše zbog specifičnosti i složenosti specijalnih efekata i pirotehnike, ali statistike pokazuju da je stvarnost skroz drugačija.

Na prvom mestu su neprevaziđeni i legendarni “Prijatelji” koji su teški 10 miliona po epizodi! Čendler, Monika, Fibi, Rejčel, Džoi i Ros držali su milione gledalaca uz male ekrane od 1994. do 2004 godine. Setovi za seriju činili su kafić, apartmani i povremene druge lokacije, što nije moglo potrošiti mnogo novca, ali su se glumački honorari vremenom menjali.

Dženifer Aniston, Kurtni Koks, Lisa Kudrou, Met Leblank, Metju Peri i Dejvid Švimer su uspeli da 75.000 dolara, koliko su primili za pilot epizodu, pretvore u milion dolara po epizodi, za svakog pojedinačno. NBC-eva serija je tako dospela na vrh top liste najskupljih serija ikada, jer je u proseku za svaku epizodu potrošeno 10 miliona dolara.

Na drugom mestu je serija “Rome” koja je koštala devet miliona dolara po jednoj epizodi.

Životna priča Lucijusa Vorenusa i Titusa Puloa ispričano kroz svakodnevnicu Rimskog carstva. Masivni setovi, živopisni kostimi učinili su “Rome” jednom od najskupljih serija ikada snimljenih.

Tokom dve sezone koje su emitovane od 2005. do 2007, “Rome” je preslikao detaljan stil života političara, vojnika i običnih ljudi u vreme Starog Rima. Gledanost je bila velika, pa je studio razmišljao i o snimnju filma. Snimanje jedne epizode ove serije koštalo je devet miliona dolara.

Na trećem mestu nalazi se “Igra prestola” koja se trenutno procenjuje na 6 miliona po epizodi zato što još nije poznato koliko je potrošeno na pilot, mada se pretpostavlja da je iznos između pet i deset miliona.

Sa 275 glumaca, setom u stilu srednjeg veka, oružjem i kostimima, ali i raznovrsnim lokacijama izabranim za snimanje, koje uključuju Hrvatsku, Irsku i Maltu, “Game of Thrones” našla se na trećem mestu liste najskupljih serija ikada.

HBO je za razliku od drugih produkcijskih kuća novac prvenstveno usmerio na prelepe i ogromne setove, umesto na plaćanje glumaca.

Autor: Life Content
Izvor: Financesonline.com
Foto: Screenshot

Povezane vesti:

Hana Marej: “Igra prestola” je za mene dragoceno iskustvo
Zapalila društvene mreže: Glumica iz Igre prestola potpuno gola! (VIDEO)
Bez glamura: Majka zmajeva kao sav normalan svet
Zvezda serije “Prijatelji” proglašena najlepšom ženom na svetu

Ostavi komentar