Prikazana prva epizoda novog serijala “Dosije X”

Članak objavljen: 26.01.2016 u 17:00 časova

I to smo dočekali. Milioni vernih fanova sa severnoameričkog kontinenta sinoć su zauzeli mesta pred televizorom nekoliko sati ranije i naoružani kokicama ispratili prvu priču nove, desete sezone kultne serije “Dosije X”.

Pilot epizoda prikazana je na televiziji “Foks”, a ostatak sveta gledaće je od danas na malim ekranima.

Mišljenja obožavalaca o novoj avanturi Moldera i Skali su od jutros podeljena – oni najvatreniji su oduševljeni, dok drugi, tačnije oni koji su kasnije inicirani u klub ljubitelja “X-files”, smatraju da nisu videli ništa previše spektakularno u odnosu na poslednju epizodu prikazanu još 2002. godine.

No, kreator serije Kris Karter još ranije je objasnio da će prva priča biti “mitološka” i da će se baviti unapređivanjem karaktera glavnih junaka koji pokušavaju da razotkriju vladine teorije zavere i zataškavanje njihovih dogovora sa vanzemaljcima.

U priči koja se zove “Moja borba” Skali je i dalje skeptična, Molder i dalje želi da veruje, ali radnja je kompleksnija i dinamičnija od onih u starijim epizodama, a reklo bi se i da je realnija, iako “Dosije X” samo po sebi ne spada u serije koje se bave stvarnošću.

Sve u svemu, otvaranje novih “Dosije X” nikog nije ostavilo ravnodušnim, i verovatno će Karter i ekipa morati da razmisle o bar još nekoliko epizoda, jer ovih šest neće biti dovoljno.

Izvor: Hellomagazin
Foto: PrintScreen

Povezane vesti:

18 godina od prve epizode: Činjenice koje niste znali o seriji “Seks i grad”
Hana Marej: “Igra prestola” je za mene dragoceno iskustvo
Stana Katić više neće igrati u seriji “Kasl”
Pogledajte novi trejler za šestu sezonu „Igre prestola“! (VIDEO)

Ostavi komentar