Razočarenje: Ovo su serije sa lošim krajem

Članak objavljen: 22.06.2014 u 14:15 časova

Ima li šta gore od lošeg završetka odlične serije? Posle razočaravajuće finalne epizode serije “Fargo” prošle nedelje, odlučili smo da napravimo listu veoma kvalitetnih serija, čije su poslednje epizode blago rečeno razočarale gledaoce.

1. “Kako sam upoznao vašu majku” (2014)

Serija koja je ekspresno osvojila srce publike, postala je sitkom koji smo sa uživanjem gledali tokom devet godinama emitovanja. Kako su sezone prolazile, strpljenja je sve više ponestajalo, iz prostog razloga što “majku”, ženu sa kojom je završio simpatični Ted nikako da upoznamo.

I onda, posle devet godinja čekanja, saznamo da je majka (Kristin Milijoti) preminula, a da Ted (Džoš Radnor) pruža još jednu šansu ljubavi sa Robin (Kobi Smolders).

Mnogi su bili toliko zgroženi ovim krajem, da je čak pokrenuta peticija da se on izmeni, a ekipa serije zasuta je lavinom negativnih komentara na društvenim mrežama.

2. “Izgubljeni” (2010)

“Lost” obiluje preokretima, držala je u iščekivanju veliki broj obožavalac do poslednje epizode. I taman kada su se svi nadali vrhunskom, nestvarno dobrom završetku jedne odlične serije, usledilo je razočaranje. Svi su zapravo mrtvi, nalaze se negde u raju, ili paklu (to je ostalo nejasno), i sećate se Džekovog oca iz serije. E pa, on je Isus. Da, dobro ste pročitali. Dovoljno loš kraj da scenaristi, glumci i svi koji su imali dodirnih tačaka sa serijom budu zasuti drvljem i kamenjem od strane obožavalaca.

3. “Dekster” (2013)

Nema osobe koja nije simpatisala neobičan lik glavnog junaka ove serije, detektiva Dekstera, koji je u isto vreme i serijski ubica koji hvata i ubija zločince koji su iznad zakona ili su zbog nekog pravosudnog propusta ostali nekažnjeni.. Međutim, poslednja sezona neprijatno je iznenadila vernu publiku, s obzirom da je kraj -neočekivan, ali ne na pozitivan način. Završetak je od strane obožavalaca na Tviteru ocenjen kao “najgori ikada”, jer Dekster lažira svoju smrt i odlazi u egzil, a Deb umire.

4. “United States of Tara” (2011)

Majka i domaćica koja pati od poremećaja višestruke ličnosti, i još pritom – serijski ubica. Seriju producira Stiven Spilberg. Zvuči vrlo zanimljivo, zar ne? I jeste, jer serija svršeno balansira između humora i tragedije, stekavši tako veliku armiju ljubitelja. Sve do završetka koji je neprijatno iznenadio gledaoce. Umesto kraja koji otkriva da li je Tara uspela da se izbori sa svim nevoljama koje su je tokom tri sezone pratile, u poslednjoj epizodi gledamo pomalo grubo ismevanje problema koje njen lik ima. Finale serije je proglašeno fijaskom od strane kritike i gledalaca.

5. “Sopranovi” (2007)

Kultna serija u kojoj smo imali priliku da vidimo maestralnu glumu pokojnoog Džejmsa Gandolfinija, zapanjila je gledaoce razočaravajućom poslednjom epizodom u kojoj Toni sa porodicom sedi za stolom u restoranu. Odjednom se začuje zvono koje označava da je večera spremna, kreće numera “Don’t Stop Believin”, ekran se zatamni i…..ništa. Šok je blaga reč za stanje u kojem su se našli fanovi priče o mafijaškoj porodici.

6. “Dawson’s Creek” (2003)

Kejti Holms, bivša supruga Toma Kruza, jedna je od zvezda ove serije koja je okupirala pažnju obožavalaca tokom svih šest sezona emitovanja, od kraja devedesetih pa sve do završetka 2003. godine. Priča obiluje problemima sa kojima se susreće četvoro prijatelja, tinejdžera, od vanbračne dece do borbe sa prihvatanjem sopstvene seksualnosti. I taman kada se sve sredilo, i izgledalo kako će konačno uspedi da srede svoje živote, jedan od glavvnih likova, mlada Džen umire, njena baka je morala da je sahrani, i kao da to nije dovoljno, ostavila je bebu. Ne treba spominjati impresije publike povodom ovakvog završetka.

Izvor: Blic
Foto: Blic, Sipa

Povezane vesti:

10 činjenica koje sigurno niste znali o Sopranovima
Kraj “Igre prestola” nakon osme sezone?
Zvezda serije “Kako sam upoznao vašu majku” pobedila opaku bolest
Snimanje pošlo po zlu: Serije koje smo voleli, a onda su jednostavno “nestale”

Ostavi komentar