Ren Šmit: “Izgnanik” izaziva strah kod gledalaca

Članak objavljen: 07.07.2016 u 13:00 časova

Megan iz hit drame “Izgnanik” govori o ulozi, o tome šta ju je privuklo “Izgnaniku”, horor žanru i anegdotama sa snimanja.

Glumačka zvezda u usponu, Ren Šmit, u seriji Roberta Kirkmana “Izgnanik” ima značajnu ulogu. U ostvarenju koje je na programu Foksa, Ren tumači lik Megan Holter, dečjeg psihologa. Ona je i sestra po usvojenju glavnom liku u horor sagi, Kajlu Barnsu (Patrik Fjudžit), ali i supruga lokalnog policajca i požrtvovana majka.

U ekskluzivnom intervjuu za “Večernje novosti”, Šmitova, koju smo gledali i u “Carstvu poroka”, govori o ulozi Megan, o tome šta ju je privuklo “Izgnaniku”, horor žanru i anegdotama sa snimanja.

Da li je zahtevno tumačiti sestru Kajla Barnsa?
- Glumački gledano, to je jedno veliko iskustvo. Megan veruje u Kajla. U gradiću Roum, ona se bori sa svima kako bi dokazala da je on dobar čovek koji zaslužuje bolji život. Megan je jaka, a snagu je kao dete dobila baš zbog bliske veze sa Kajlom. Zato želi da varoški tračevi o njenom bratu, izgovoreni u pola glasa, prestanu. Ona je emotivna, a posebno ranjiva kada se ponovo susretne sa svojim demonima.

Šta vas je privuklo “Izgnaniku”?
- Od prvog trenutka, kad sam pročitala scenario, Megan je bila moja želja, jer je istovremeno i jaka i ranjiva. Na audiciji me je najviše plašila ta demonska, horor strana ove serije. Ali, kada sam upoznala Roberta Kirkmana i Krisa Bleka, bilo mi je jasno da nemam čega da se bojim. Sebi sam rekla: “Damo, tebe sreća prati”.

Kirkman je tvorac velikog hita – serije “Okružen mrtvima”. Da li vam je to stvaralo pritisak?
- Imala sam ga posle pilot- epizode, jer je trebalo da je “preživim” i sačekam da me pozovu za nastavak saradnje. Sada, iz perspektive kada nas gleda, samo van Amerike, 26 miliona ljudi, postoji odgovornost da budemo još bolji. Kirkman nas je tokom snimanja non-stop gurao napred i zato smo bili tako dobri.

Koliko će nas ove serija uplašiti?
- Na više načina “Izgnanik” izaziva strah kod gledalaca. Serija je ponekad uznemirujuća, katkad zastrašujuća, ali baš zbog tog balansa koji su joj dali autor i reditelj, interesantna je i drži pažnju.

Reklo bi se da volite horore?
- Ako horor ima dobru priču, lako se “zalepim” za njega. I ne mora uvek da ima taj momenat da zažmurite i čekate da prođe grozna scena. Za mene je, recimo, lik Grdane, koju igra Anđelina Džoli, najjeziviji lik ikada. Kad na nju pomislim, sva se stresem.

Postoje li anegdote sa snimanja koje ćete pamtiti?
- Dešavalo se svašta. Dok sam snimala kadar, u kojem sam sama, odjednom se niotkuda pojavio čovek i počeo da juri preko scenografije. Za njim su dva policajca vitlala pištoljima. Pošto su ga uhvatili, uredno su se izvinili na smetnji i otišli. Slatko su nas nasmejali. Druga anegdota odnosi se na kostime. Neko je tokom noći koristio garderobu kao “ljubavno gnezdo”. Tragovi te “noćne avanture” ostali su na Meganinim kostimima, pa je sva odeća morala na hemijsko čišćenje. Još ne znamo počinioce, ali ti mekani bademantili zaista su privlačni za seks na brzaka (smeh).

Izvor i foto: Novosti

Povezane vesti:

Ponovo na ekranima: Gaga i u šestoj sezoni “Američke horor priče”
Smrt leta: Noćna mora umesto letnje avanture
“Krvava Lejdi”: Pevačica u brutalnoj horor priči (VIDEO)

Ostavi komentar