Simpsonovi: Smiters konačno priznao da je gej

Članak objavljen: 29.09.2015 u 21:00 časova

Nakon 27 sezona, Vejlon Smiters, lik iz animirane serije “Simpsonovi”, napokon će “izaći iz ormara”.

Naime, povodom početka nove sezone kultnog crtaća, producenti su najavili da će u nastavku serije dve epizode biti posvećene seksualnosti ličnog asistenta springfildskog moćnika, Montija Bernsa.

Nakon decenija neuzvraćene ljubavi, Smiters će konačno obelodaniti svom šefu tiraninu da je gej.
“U Springfildu svi, sem Bernsa, odavno znaju da je Smiters gej”, rekao je Al Džin, jedan od dugogodišnjih šou ranera serije.
“Tom temom ćemo se pozabaviti u dve epizode”, kazao je on, dodavši da će u novoj sezoni Smiters imati mnogo veću ulogu nego ranijih godina.
“Smitersu je dojadilo da ga Berns večito nipodaštava i razmišlja da nešto promeni u svom životu”, naveo je Džin.
“Springfild je ogledalo srednje Amerike, a Smitersovo izlaženje ”iz ormara” u tom fiktivnom svetu ilustruje, i ujedno jača položaj homoseksualaca u realnom svetu”, smatra Edvard Skjapa, stručnjak za medije sa Masačusetskog tehnološkog instituta (MIT), prenosi londonski Gardian.
Njegovo istraživanje je, naime, pokazalo da prisustvo gej likova u televizijskim programima smanjuje predrasude gledalaca prema gej osobama.
U seriji “Simpsonovi” je tokom godina bilo nekoliko homoseksualnih likova, poput radnika fabrike Ejdžaks Stil koji noću posećuju gej klubove i Patriše “Pati” Buvije, sestre bliznakinje Mardž Simpson.

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen

Povezane vesti:

10 činjenica koje sigurno niste znali o Sopranovima
Upoznajte prvog gej superheroja!
Šok u Simpsonovima: Razvode se Homer i Mardž!
Ovih osam događaja su predvideli Simpsonovi!

Ostavi komentar