Smrt leta: Noćna mora umesto letnje avanture

Članak objavljen: 07.12.2015 u 17:00 časova

Tvorci trenutno najgledanije TV bajke „Jednom davno” (peta sezona sredom na domaćem Foks lajfu), Adam Horovic i Edvard Kicis, koji su, takođe, potpisali i kultne „Izgubljene”, našli su se pred novim izazovom. Producenti mreže Ej-Bi-Si dali su im zadatak da za sestrinsku kablovsku TV Ej-Bi-Si Femili pripreme novu, i prvu u istoriji te kuće, horor dramu „Smrt leta” (Dead of Summer). Prema nezvaničnim informacijama, serija je osmišljena kao jedan u nizu horor projekata ovog kanala, a prvi nastavak smešten je u letnji kamp.

- „Smrt leta” je priča o svemu što može poći po zlu u bezbrižnom izletištu u jeku sezone - objašnjava ideju serijala Keri Burk, izvršni potpredsednik programa Ej-Bi-Sija. - Horor je nov žanr za nas, i uzbuđeni smo što na njemu radimo s dokazanim imenima, čiji nam nesumnjiv talenat garantuje siguran uspeh.

Uz Horovica i Kicisa, ekipi se pridužilo još jedno pero iz „Jednom davno”, scenarista Ijan Goldberg, što dokazuje da njihovi šefovi ne žele da rizikuju s „mračnim” prvencem.

Radnja nadolazeće sage odvešće gledaoce u 1989, u uobičajen idilični američki srednjoškolski kamp „Klirvoter”. Sve počinje sasvim očekivanim prvim ljubavima, poljupcima i nadmetanjima u popularnosti, ali iz dana u dan budi se mračna prošlost tog zlokobnog mesta. Tako se bezbrižno leto pretvara u nezaboravnu noćnu moru, kojom suvereno gospodari drevno zlo.

Izvor: Novosti
Foto: Promo

Povezane vesti:

Ren Šmit: “Izgnanik” izaziva strah kod gledalaca
Ponovo na ekranima: Gaga i u šestoj sezoni “Američke horor priče”
“Krvava Lejdi”: Pevačica u brutalnoj horor priči (VIDEO)

Ostavi komentar