Snimanje pošlo po zlu: Serije koje smo voleli, a onda su jednostavno “nestale”

Članak objavljen: 10.12.2014 u 20:23 časova

Televizijske serije su poput veza. Počinju odlično, uzbuđeno iščekujemo šta će se sledeće desiti, a onda sve kreće nizbrdo i ushićenje splašnjava. Šta god da se desi, ponekad TV serije jednostavno ne uspevaju da zadrže određeni kvalitet i gube interesovanje publike.

VESELE 70-TE (avgust 1998 – maj 2006)

Serija „Vesele 70-te“ prati živote nekoliko tinejdžera i duhovito oslikava taj period. Ovaj format bio je veoma uspešan i iznedrio je nekoliko sada već velikih zvezda, među kojima su Tofer Grejs, Ešton Kučer i Mila Kunis.

Problem je nastao kada je Tofer, koji glumi Erika Formana, iznenada odlučio na napusti seriju nakon sedme sezone. Publika nikako nije mogla da prihvati novog lika, Rendija. Opšte je mišljenje da serija nije ista bez Erika.

STAŽISTI (oktobar 2001 – mart 2010)

„Stažisti“ su bili popularna komedija o bolničkom osoblju, koja duhovito oslikava živote stažista i doktora u bolnici Sveto Srce. Serija je hvaljena da odlično kombinuje humor i dramu i bila je odlično prihvaćena.

U devetoj sezoni, scenaristi su se fokusirali na studente medicine i uveli su veliki broj novih glumaca, što publika jednostavno nije prihvatila. Serija je ubrzo otkazana.

DEKSTER (oktobar 2006 – septembar 2013)

Dekster Morgan radi kao stručnjak za forenziku u policiji Majamija, a noću je serijski ubica koji ubija samo zločince. Serija je pobrala mnoge pohvale,a glumac Majkl S. Hal je stekao očekivanu slavu.

Ipak, završnica serije naišla je na oštre kritike i razočaranje publike. Dekster je prikazan kao obični kasapin, koji lažira smrt i odlazi u egzil, bez ikakvog osećaja odgovornosti za svoje postupke i bez ikakvog kajanja. Retki su u tome videli ironiju Deksterove sudbine i smatraju da je kraj odgovarajući.

TRAČARA (septembar 2007 – decembar 2012)

„Tračara“ prikazuje život bogatih i privilegovanih mladih ljudi u Njujorku. Svaku epizodu prati naracija misteriozne tračare. Nakon trnovitog početka i kritika, druga sezona serije je odlično prihvaćena i od publike i od kritike. Serija je zapravo toliko dobro prihvaćena da se čak povećao broj turista u Njujorku.

Ipak, gledanost je postepeno opala. Najveće kritike u vezi su sa otkrivanjem identiteta tračare u liku Dena Hamfrija.

IZGUBLJENI (septembar 2004 – maj 2010)

Radnja serije „Izgubljeni“ vrti se oko preživelih nakon pada aviona, koji žive na misterioznom ostrvu. Serija je bila svetski popularna i za prvi sezonu je osvojila Emi nagradu za najbolju seriju.

Ipak, druga i treća sezona su izazvale različite kritike. Smatra se da su mnoga pitanja, pokrenuta u seriji, ostala brez odgovora.

Završetak serije je takođe naišao na različite reakcije. Dok su ga neki hvalili, drugi su se osećali izdano i izrazili su krajnje negativan stav.

TVIN PIKS (april 1990 – jun 1991)

„Tvin piks“ prati ubistvo mlade devojke u misterioznom i čudnom gradu Tvin Piksu. Serija je doživela neviđeni uspeh, a smatrana je i revolucionarnom, jer je donela bioskopski doživljaj na televiziju.

Televizijska mreža primorala je pisce serije da otkriju ubicu Lore Palmer tokom druge sezone, što je dovelo do pada gledanosti. Serija se završila potpuno dvosmisleno.

Ipak, Tvin Piks se i dalje smatra jednom od najuspešnijih TV šou programa. U 2016. se očekuju nove epizode.

OČAJNE DOMAĆICE (oktobar 2004 – maj 2012)

Serija se vrto oko života četiri žene u naselju Visteria Lejn. Bio je to instant hit i prva sezona je bila jedna od najgledanijih TV serija te godine.

Druga sezona doživela je pad kvaliteta scenarija, što se dalje nastavljalo iz sezone u sezonu. To je dovelo i do sve manjeg broja nagrada. Ipak, određeni deo publike ostao je veran domaćicama. Završetak serije propraćen je prilično mešovitim kritikama publike.

DOSIJE IKS (septembar 1993- maj 2002)

„Dosije Iks“ prati dva FBI agenta Foksa Moldera i Dejnu Skali, koji istražuju paranormalne i neobične slučajeve. Serija je bila strahovito uspešna i kod kritike i kod publike. Pored zanimljivog scenarija, isticala se neverovatna seksualna tenzija između dva glavna lika.

Međutim, u poslednje dve sezone, lik Moldera se ređe pojavljuje i gubi na značaju, što je izazvalo oštre reakcije i pad gledanosti. Smatra se da je serija izgubila svoju iskru i da je došlo da pada kvaliteta.

„Dosije Iks“ i danas je jedna od od najgledanijih i najuticajnijih TV serija.

Izvor: Blic
Foto: Sipa, Promo

Povezane vesti:

Zvezda serije “Tračara” izgubila milione u borbi za starateljstvo i bankrotirala
“Vesela ljubav”: Od seksa bez obaveza do braka!
Zvezda serije “Vesele sedamdesete” pokazala trudnički stomačić
Zvezde serije “Vesele sedamdesete” očekuju drugo dete

Ostavi komentar