Aleksa iz “Malog dnevnika” postao “Mali princ”

Članak objavljen: 05.12.2015 u 14:41 časova

Osmogodišnji Aleksa Radujko iz “Malog dnevnika” prešao u glumačke vode: posle epizode u seriji „Andrija i Anđelka”, dao je svoj glas Malom princu u istoimenoj animiranoj ekranizaciji.

Gledaocima se uvukao pod kožu kao jedan od voditelja “Malog dnevnika” na RTS, a zatim je zadavao glavobolje trenutno najpopularnijem TV paru “Andriji i Anđelki”, koji su mu na jednu noć glumili bebisiterke. Svestrani dečak Aleksa Radujko od 26. novembra uveseljava i vršnjake u bioskopima širom Srbije kao Mali princ u istoimenoj prvoj animiranoj ekranizaciji remek-dela francuskog pisca Antoana de Sent Egziperija. Na kastingu, od čak 1.200 dece, šansu da oživi glas malenog zvezdanog putnika dobio je upravo Radujko, koji se po mišljenju kolega glumaca odlično snašao na novom zadatku.

- Nisam znao kako izgleda biti deo crtanog filma, pa sam bio nestrpljiv da ga pogledam - kaže plavokosi dečak. - Za Malog princa znao sam samo iz priča mame i tate, a knjigu sam pročitao posle snimanja. Mama me je prijavila na konkurs. Sećam se da je jedno veče tražila snimke iz “Malog dnevnika”. Kad je odabrala najbolji, poslala ga je režiseru sinhronizacije Nikoli Bulatoviću. Za to što sam postao Mali princ zaslužna je mama, a ja zato što sam talentovan.

Mada bi voleo da se ponovo okuša u sinhronizaciji crtaća, Aleksa još ne razmišlja o tome hoće li jednog dana postati glumac.

- Svidelo mi se da budem u seriji “Andrija i Anđelka”, ali još ne znam šta ću biti kad porastem. Imam mnogo obaveza, pa se sa drugarima najviše družim u školi i tokom vikenda. Mnogo volim fudbal. Možda mogu da budem i glumac i fudbaler, ako se lepo organizujem - objašnjava Aleksa planove za budućnost.

Izvor: Novosti
Foto: PrintScreen

Povezane vesti:

Andrija i Anđelka neobičnim snimkom oduševili fanove (VIDEO)
Srpska glumica u suzama: Čuveni televizijski par se oprašta od fanova
Novi član ekipe serije “Andrija i Anđelka”
Urnebesni kadrovi sa snimanja novih epizoda Andrije i Anđelke (VIDEO)

Ostavi komentar