Anica Dobra: Ja sam levo smetalo u “Otvorenim vratima”!

Članak objavljen: 15.11.2013 u 17:58 časova


Vest da se ponovo snimaju “Otvorena vrata” odjeknula je u javnosti, naročito kada smo saznali da će se posle gotovo 20 godina okupiti sjajna i dobo poznata glumačka ekipa – Vesna Trivalić, Bogdan Diklić, Milan Lane Gutović, Nikola Đuričko, Bojana Maljević… Ali nedostajala je jedna karika da sve bude kao pre – komšinica. Pre dve decenije tu ulogu krasila je sjajna Olivera Marković, danas to čini ništa manje sjajna Anica Dobra.
Otkačenoj porodici kakva je ova naša televizična Jakovljević- Anđelić, falila je baš jedna brbljiva i beskrajno šarmantna “prijateljica” do vrata. Izgubljena u vremenu i prostoru.
- Ja sam u ovoj seriji komšinica (čitaj levo smetalo). Neko ko treba da iritira svoje komšije, da im zabiberi, ko treba da je uvek višak, tu je uvek da ih ih zasmeje, ali i da ih nasekira – priča za “TV novosti” Anica Dobra.
- Zovem se Uvetea (Leta), znate imam govornu manu samo kada treba da izgovorim svoje ime ili nešto što počinje na slovo “l”. I ne znam šta bih radila bez svojih komšija, na koga bih se navrzla, koga bih maltretirala, koga bih gnjavila i koga bih volela. U suštini, iz svega stoji velika velika ljubav. Iako ističe neke svoje ideje i ono što ideološki i politički zagovara, Leta je, u stvari, mali folirant, ni sama ne zna gde će, šta će. A deviza joj je – samo neka je na kontru.
Svi ljubitelji “Otvorenih vrata” već su se dobro upoznali sa “dobrom” komšinicom, ali i dalje ostaje tajna šta se krije iza maske vedre osobe. Ne vidimo ni njen stan, ni njene navike, životne potrebe. Nema ni porodicu, ni rodbinu. Ona je fantom koji kroz razne prolaze dolazi u stan Jakovljević-Anđelić i zasad je svoj autohtoni lik i malo-pomalo postaje deo njihove porodice. A ne samo da je postala deo porodice Jakovljević-Anđelić, već i glumačke porodice koja čini seriju “Otvorena vrata”. Prihvaćena je kao da je oduvek bila deo uigrane ekipe.
- Svi imamo odgovornost da seriju učinimo što boljom, ali s druge strane, ja nisam na početku snimanja imala taj teret, tu vrstu opterećenja i iščekivanja, koju su verovatno svi imali koji su snimali i ranije – ističe Dobra.
- Bila sam veoma srećna kada me je Bojana pozvala da eventualno učestvujem u svemu ovome. Nekako, došlo mi je u pravo vreme i u pravom trenutku. Moralo je tako da bude.
I kada je već, kako kaže, dobila šansu da se pridruži dobrom timu, dodaje da vredno radi kako bi opravdala poverenje.
- Glumački posao smatram da nikada ne treba da bude lak, bez obzira na to što se stalno priča da se mi ovde dobro zabavljamo i sarađujemo. Ali posao kao posao nije lak.
Radi se od 12 do 14 sati dnevno, vrlo smo koncentrisani, ovde glumci nisu samo izvođači, nego su i autori. Menjamo tekstove, prilagođavamo se, jer svako zna kako da vodi svoj lik najbolje. Moramo da se koncentrišemo i na ono što radi kolega, hvatamo cake u letu, improvizacije koje se dese u trenutku snimanja i na to odgovaramo. Ne može drugačije. Jer da bi se napravilo nešto što je duhovito, smešno i lako, uopšte ne znači da čovek treba da bude lenj, naprotiv, veliki posao stoji iza toga. A to što se mi ovde privatno dobro razumemo i družimo, za nas sve je veliki plus. To nije obavezno kada se radi, ali ovde se to dogodilo. Postoji neka vrsta topline.
Prijateljstvo i ispred i iza kamera čini seriju “Otvorena vrata” posebnom. A s tim se složila i Anica. I tu se, dodaje naša sagovornica, ne završava njena posebnost:
- Pretpostavljam da je i postala kultna zato što je autentična ideja, zato što je to nešto što je originalno, što je nastalo na ovim prostorima, od naših autora, vezano za našu tadašnju i sadašnju političko ekonomsku, društveno kulturnu situaciju. Prikazan je naš mentalitet do srži. I jedna je potpuno fenomenalna ideja, a ideja je nešto što se najbolje prodaje danas. Naravno uz sve to zaista ide dobra podela i zato smatram da je velika privilegija što sam deo ove ekipe i nadam se da na dobar način mogu da im smetam u svemu tome i da se uklopim među njih.

Izvor: Novosti

Povezane vesti:

“Odeljenje”: Serija o deci u svetu droge uskoro na RTS-u!
Ljubavni triler u Novom Sadu: Anica Dobra u seriji po Tišminom romanu
Na “Prvoj” nema mesta za novu sezonu “Otvorenih vrata”
Bojana Maljević: Rastužim se kada vidim da me koleginice ogovaraju na Tviteru

Ostavi komentar