Bojan Perić: Kao mali nisam sanjao da ću biti glumac, to mi se činilo glupavo

Članak objavljen: 02.03.2014 u 14:01 časova

Ako za nekoliko godina pročitate naslov u novinama “Bojan Perić se kandidovao za gradonačelnika Beograda” – nemojte se iznenaditi. Momak koji je osvojio publiku, posebno mlađu, ulogom u seriji i filmu “Vojna akademija” (čiju drugu sezonu gledamo nedeljom na RTS 1) ne krije da mu je životni san da postane prvi čovek prestonice.

Karijeru političara ili diplomate predviđao mu je i direktor međunarodne škole koju je Bojan pohađao u Grčkoj. Na njegovu žalost, Perić mu je na kraju školovanja saopštio da umesto na Harvard odlazi u Beograd da upiše akademiju.

“Bilo mu je veoma krivo, mada nikad nije kasno”, kaže Perić. “U glumu sam dospeo jer sam učestvovao u školskom debatno-retoričkom klubu. Kao klinac nisam sanjao da budem glumac. Čak sam mislio da je to pomalo glupo jer glumci pričaju tuđi tekst. Ali kao glumac mogu da budem sve što sam hteo u životu i to je najlepši deo ovog posla”.

Komentari okoline da će postati pijanica i budala ako počne da se bavi glumom nisu ga pokolebali. Mada ne krije da mu je gluma oduzela anonimnost i deo slobode, ne žali se:

“Nikad mi nije teško da se slikam s nekim. Za to dete ja sam Stošić iz ‘Vojne akademije’ i to što sam neraspoložen ne treba da ga zanima. Možda je on dobio keca iz matiša, možda ga kod kuće čeka pijani roditelj koji će da ga bije, a to što je video Stošića je jedina lepa stvar koja mu se desila tog dana. Svi koji se žale na popularnost su mogli da rade kao šalterski službenici od devet do pet. Plata bi im sigurno bila redovnija”.

* Koliko je odrastanje u Grčkoj uticalo na vaše stavove?

“Mnogo. Zahvaljujući roditeljima, imao sam sreću da idem u školu gde sam sedeo između dečaka iz Bocvane i Kine. Tri boje, tri vere, tri nacionalnosti – i tri super drugara. Kad sam se 2004. vratio u Srbiju, bio sam kao Alisa u Zemlji čuda, iako nikad nisam gubio dodir sa ovom zemljom. Baka mi je slala sve brojeve ‘Mikijevih’ i ‘Politikinih zabavnika’, ali sistem vrednosti koji me je sačekao nisam mogao ni da zamislim. U Grčkoj je porodica ispred svega, a ovde će to svako reći, ali onda neće pomoći bratu od ujaka nego će kupiti novi ‘audi’. I zato je važna serija kao što je ‘Vojna akademija’, jer kaže da od porodice i prijatelja nema važnijih stvari u životu”.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Ključne reči: ,

Povezane vesti:

Punih pet meseci: Glumica pokazala trudnički stomačić
Počinje snimanje nove sezone serije “Vojna akademija”
Jelisaveta objasnila: Evo zašto nemam tetovažu
Boki Perić: Ako makar tri klinca odnesu devojkama cvet, smatraću da smo uspeli

1 Komentar

  1. Екатерина Константиновна Гусева je ostavio komentar 02/03/2014 u 22:34

    Osvajac je. Uspeh je pred njim. Samo napred! Srecno!

Ostavi komentar