Ivan Jevtović o seriji “Urgentni centar”: Ova uloga je bila neverovatan izazov

Članak objavljen: 10.10.2014 u 9:00 časova

Serija koju će krasiti fantastična glumačka ekipa “Urgentni centar”, u ponedeljak je počela da se emituje na TV Prva. Mladi glumci kao što su Ivan Bosiljčić, Katarina Radivojević, Marko Janjić, Ivan Jevtović, Bojan Perić i Tamara Krcunović, igraće doktore, pedijatre, hirurge. Njihove pripreme bile su prilično teške i traumatične za sve njih, a na snimanjima je često bio prisutan lekar koji ih je savetovao. Ivan Jevtović ponosan je na svoju ulogu, ali i na zdravstvene radnike u Srbiji:

“Imali smo vrlo ozbiljnu obuku pre početka snimanja. Tu su bili i doktori, koji su carevi. Oni su nas vrlo strogo opominjali oko toga šta je u redu, a šta nije. Da obratimo pažnju da bi imali što manje grešaka što se medicinskih postupaka tiče. Mislim da će ova serija doprineti tome da se obrati pažnja na medicinske radnike, u kakvom ambijentu oni rade, šta sve oni postižu i da dobijaju jako malo u odnosu na ono šta zaslužuju.”

Kako si se snašao u seriji “Urgentni centar”?
“Ova uloga je bila veliki zadatak i neverovatan izazov. Pre pilota sam baš imao tremu i bio pod stresom, jer se ne radi o uobičajenoj dramskoj formi u kojoj mi imamo neko iskustvo ili predznanje. “IR” je drama koju je napisao čovek koji je završio i medicinu i dramaturgiju i sve je vrlo ozbiljno oi medicinski opravdano. Zbog toga smo mi morali da savladamo određeni deo toga. Mislim da smo mi bili vrlo angažovani, pogotovo nas četvoro, Tamara, Marko, Ivan i ja. Mi imamo timski dogovor da se žešće stimulišemo i da pratimo jedan drugoga. Takođe, ne bežimo sa snimanja što pre, nego ostajemo i podržavamo se međusobno.”

Da li si i ti išao na operacije?
Ja sam pre prve epizode išao u urgentni centar. Tamo me dočekao specijalizant hirurgije, kao što sam ja u seriji. On je iznenada imao telefonski poziv i samo mi je rekao: Ajmo na operaciju! Mislio sam da će mi biti strašno neprijatno, ali sam se iznenadio koliko sam konstruktivno reagovao. Bio sam iznenađen šta iz nas sve izlazi i šta sve imamo u sebi i još jednom sam potvrdio koliki su lekari carevi.

Povezane vesti:

Nastavak serije “Iz života poznatih matematičara”
Zvezda “Montevidea”: Igrao sam veliku facu
Put ka uspehu: Naša Nina osvaja Njujork
Kriza: Nova serija na B92

Ostavi komentar