Maja Noveljić Romčević: Dobrice mogu biti izazov, ali volim da igram i zlice

Članak objavljen: 21.01.2015 u 21:29 časova

Poznatu glumicu Maju Noveljić Romčević publika je zavolela u hrvatskoj seriji „Ljubav u zaleđu”, gde je igrala bliznakinje Gordanu Čukić i Lili Libert. Onda je usledio TV projekat „Stižu dolari”, „Ljubav i mržnja”, kao i „Žene sa Dedinja”, gde tumači lik Valerije Savić.
– Vaki ima drugačije posložene prioritete nego ja. Sličnost mogu naći u odnosu prema porodici i prijateljima, kao i u malo bajkovitijem doživljaju života. Zajednički nam može biti i pad samopouzdanja, koji katkad obuzme svaku ženu, samo što kod Valerije to traje duže, pa joj se prilepilo uz karakter – kaže kroz smeh Maja.

Ova harizmatična glumica prve korake na TV-u napravila je u rodnoj Podgorici.
– Prvi put sam stala pred kamere sa osam godina u dečjoj seriji „Jole, Jole”, a kasnije sam igrala u Dečjem i Narodnom pozorištu. Kako tada, tako i do sada: smenjuju se serije i pozorište. Za glumca je najlakše kad radi, svejedno je da li je snimanje ili predstava, a najteže je kad nema posla ili ga ima nakon dužih pauza – ističe Maja.

Majin suprug je poznati scenarista Nebojša Romčević, a na pitanje koliko joj njegovi saveti pomažu u poslu odgovara:
– Isto koliko i njemu moji – značajno. To što su nam zanati različite karike istog lanca omogućava nam da iz više uglova pristupamo problemu, što je najčešće prednost.

Maja priznaje da najviše voli da igra zlice, jer su joj one zanimljivije, a samim tim i lakše za rad.
– I dobrice mogu da budu izazov upravo zbog toga što nema mnogo prostora za manevrisanje. Uostalom, igrala sam bliznakinje, zlicu i dobricu, tako da je to idealna varijanta – kaže Maja.

Mnogi kazu da serija „Žene sa Dedinja” liči na „Seks i grad”, a da može da bira lik koji bi tumačila, Maja kaže:
– Aaaah, dokle više četiri žene u seriji jednako „Seks i grad” ili „Očajne domaćice”?! No, dobro, ako mnogi kažu, onda je verovatno i mnogo bitno, pa ću odgovoriti da se dvoumim između Samante i Mirande, jer su mi ostale dve dosadnjikavi likovi.

Izvor: Puls
Foto: Life Content

Povezane vesti:

U novoj epizodi serije “Žene sa Dedinja”: Čarna izbacuje Zorku iz kuće, daje Martinu rezultat DNK
U novoj epizodi serije “Žene sa Dedinja”: Valerija saopštava Ivanu da je trudna
U novoj epizodi serije “Žene sa Dedinja”: Zorka među Čarninim stvarima pronalazi rezultat DNK testa, Gina pada niz stepenice
Anđelka Prpić: Iznenadim se kad vidim koliko ljudi prati “Žene sa Dedinja”

Ostavi komentar