Marija iz “Otpisanih”: Dve godine od smrti poznate glumice Zlate Petković

Članak objavljen: 30.11.2014 u 12:00 časova

Zlata Petković je rođena 11. februara 1954. godine, sticajem okolnosti u Svrljigu. Naime, njena majka došla je u posetu kod svekrve, sneg je zavejao puteve i ona se rodila u ovom gradiću na jugu Srbije.

Kao mis tinejdžerka Jugoslavije otputovala je u Japan, da bi 1971. godine zvanično postala najlepša Jugoslovenka i takmičila se na Izboru za mis sveta u Londonu.

Njenu lepotu zapazio je režiser Milan Jelić i ponudio joj ulogu u filmu “Bubašinter”.

Ali, uloga koja je obeležila njen život – hrabra lepotica Marija u “Optisanima” donela joj je ogromnu popularnost i obeležila njenu karijeru uprkos brojnim filmovima, pozorišnim predstavama i TV serijama u kojima je kasnije glumila.

Sa samo 19 godina udala se prvi put i rodila sina Gvozdena, ali kako je kasnije pričala, njen bivši suprug i njihov sin nisu voleli da se pojavljuju u medijima, pa ih je retko pominjala.

Bila je i talentovana pevačica, voditeljka “Folk parade” uz Cuneta i Tozovca, a na jednoj od turneja po moru upoznala je kompozitora Sanju Ilića za koga se udala i dobili su sina Andreja. Zlata je imala i dvoje unučića od starijeg sina – unuku Teodoru i unuka Đorđa.

Tugu zbog smrti drage koleginice i prijatelja nisu krili glumci koji su godinama sarađivali s njom i koji su za Zlatu uvek imali samo reči hvale.

- Srpsko glumište je mnogo izgubilo njenim odlaskom, jer je Zlata imala izuzetnu karijeru i ponašala se prema svom daru opušteno, kao da ga ne primećuje. Davno nismo imali lepšu glumicu, divnog čoveka i mnogo sam volela Zlatu – kaže Nada Blam.

Izvor: Vesti.online
Foto: Wikipedia

Povezane vesti:

Doktorka Milica zaljubljenik u kuhinju: Korijander se meša u svako moje jelo
U novoj epizodi serije “Žene sa Dedinja”: Valerija saopštava Ivanu da je trudna
Večeras u seriji “Urgentni centar”: Drašković doktoru Pavloviću nudi novo radno mesto
U novoj epizodi serije “Budva na pjenu od mora”: Luki od Branimira stiže poklon paket sa lascivnim fotografijama

Ostavi komentar