Obeležili devedeste: Gde su i šta danas rade zvezde serije “Srećni ljudi” (video)

Članak objavljen: 05.10.2014 u 21:30 časova

Popularnost serije “Srećni ljudi” ne jenjava ni posle dve decenije, naprotiv. Nove generacije su, kroz brojne reprize, upoznale Vukašina, Necu, Poparu, Čarlija, Popca, Rokija, Đinu, Ozrena… Mnogim glumcima su upravo ti likovi obeležili karijere.

Nišlija Desimir Stanojević (63) koji je igrao Vukašina, glavu porodice Golubović, i dalje se bavi glumom, prevashodno u pozorištu. Posvećen je i hobijima, lovu i ribolovu, a odavno je poznata i njegova ljubav prema psima. Uostalom, čuveni Sima iz serije je, zapravo, bio njegov pas Amon. Stanojevića i dan danas mnogi zovu po imenu iz serije, što dovoljno govori o tome koliko su “Srećni ljudi” obeležili njegov život.

Gde su Desko i Sima, tu je i mali Neca. Janko Milivojević (27), nažalost, poput mnoge druge dece-glumaca, kasnije nije nastavio tim putem. Učestvuje u porodičnom biznisu, radi u galeriji na Banovom brdu, a nedavno je postao otac.

Zoran Rankić (79) je širu popularnost stekao ulogom Nikole Kalabića u mini seriji “Poslednji čin” početkom osamdesetih, ali, otkad se u “Srećnim ljudima” pojavio kao Popara, sedi, strogi muškarac prepoznatljivog glasa, gledaoci ga masovno identifikuju upravo sa njim. Na pragu devete decenije života i dalje je veoma vitalan i okrenut, pre svega, drugim umetničkim formama – pesmama, aforizmima…

Dušan Golumbovski (73) je TV publici bio poznat i pre “Srećnih ljudi” kao sudija u “Boljem životu“. Ipak, “kontroverzni biznismen” Ozren Soldatović ostavio je poseban pečat, što govori i to da je lik ponovio i u “Beloj lađi“. To je i jedina glumačka aktivnost kojom se Golumbovski bavi u penzionerskim danima. Jasno je da je u njegovoj televizijskoj karijeri scenarista Siniša Pavić odigrao ključnu ulogu.

Jedno od otkrovenja serije bio je tada mladi glumac Aleksandar Dunić (47) kao doktor Popac. I njega je Pavić redovno angažovao u svim narednim projektima – “Porodično blago“, “Stižu dolari” i “Bela lađa“, tako da je kontinuirano prisutan na TV ekranima. Zapaženije uloge na televiziji i filmu van tih angažmana nije ostvarivao, ali je zato veoma aktivan pozorišni glumac.

Nisu u “Srećnim ljudima” baš svi bili srećni ni tokom snimanja serije, pa su dve glavne glumice, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović, nezadovoljne finansijskim uslovima napustile projekat. Zamenile su ih Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković koja je preuzela ulogu Đine. Jugoslava (45) je devedesetih mnogo obećavala, ne samo kao televizijska već i kao pozorišna glumica, ali je ubrzo promenila planove.

Posvetila se porodici, privatnom biznisu.

Ljiljana Dragutinović je dama koja i dan danas pleni šarmom i osmehom. Karijeru započetu još sedamdesetih godina obojila je mnogim ulogama u filmovima i serijama, a Natalija Šćekić je, svakako, jedna od najprepoznatljivijih. Pozorišnu publiku u Beogradu razočarala je njena skorašnja odluka da više ne tumači uloge u predstavama “Zvezdara teatra” – “Maratonci trče počasni krug” i “Lari Tompson“, što, pretpostavlja se, znači i njen oproštaj od “dasaka koje život znače”.

Bilo je primera u domaćoj kinematografiji da glumac u nekom serijalu odigra dve uloge, ali je slučaj Bogdana Kuzmanovića (52) u “Srećnim ljudima” sa čak tri role jedinstven. Pamtimo ga, ipak, samo kao Rokija, telohranitelja Ozrena Soldatovića, kasnije ponovljenog i u “Beloj lađi“. Za takav tip uloga “kvalifikovao” se još u serijalu “Tesna koža” kao telohranitelj Džordža (Voja Brajović), dok mu je, kasnije, u ”Porodičnom blagu” šef bio Jeza (Feđa Stojanović).

Izvor: Kurir
Foto: printscreen

Povezane vesti:

Nastavak serije “Iz života poznatih matematičara”
Zvezda “Montevidea”: Igrao sam veliku facu
Gde su i šta rade klinci iz domaćih kultnih serija?
Put ka uspehu: Naša Nina osvaja Njujork

Ostavi komentar