Po romanu Milice Jakovljević Mir-Jam: Prva klapa serije “Jedne letnje noći“

Članak objavljen: 06.10.2014 u 9:00 časova

Prva klapa serije “Jedne letnje noći“, po romanu Milice Jakovljević alijas Mir-Jam, pala je u Petrovcu na Moru.

Zanimljivo je to što će ovaj crnogorski gradić “glumiti“ hrvatsko ostrvo Rab, dok će Veneciju dočarati Kotor i Tivat.

Reditelj Ivan Stefanović se ovog puta, za razliku od projekta “Samac u braku“, umesto na Miloša Bikovića oslonio na Bojana Perića i Ljubomira Bulajića, koji je kod Zdravka Šotre igrao u serijama “Nepobedivo srce“ i “Šešir profesora Koste Vujića“.

Dvojica mladih glumaca bore se za ljubav lepe devojke Krinke, koju tumači Vaja Dujović. Od trenutka kad se upoznaju, između mladića se javlja netrpeljivost i ljubomora, koja vremenom kulminira. Na kastingu, za koji se prijavilo više od 150 ljudi, uloge su dobile i Ivana Dudić i Milena Radulović.

“Serija će izgledati drugačije u odnosu na ranije ekranizacije romana Mir-Jam. Priča se najvećim delom odigrava na Jadranu i u Veneciji. Deo kadrova biće snimljen na brodu, a zahvaljujući modernoj tehnologiji, izgledaće skuplje. Premijerno će biti prikazana na TV Prva”, kaže glavni producent projekta Zoran Janković.

On najavljuje snimanje još serijala inspirisanih ljubavnim pričama Milice Jakovljević:

“Da je Mir-Jam engleska spisateljica, svaka njena knjiga bila bi ekranizovana, i to više puta. “Košutnjak film“ bavi se i savremenim ženskim pismom, upravo se završava scenario za seriju po romanima Vesne Dedić “Zauvek u srcu“ i “Sunce meni, sunce tebi“.

Izvor i foto: Kurir

Povezane vesti:

Nastavak serije “Iz života poznatih matematičara”
Zvezda “Montevidea”: Igrao sam veliku facu
Put ka uspehu: Naša Nina osvaja Njujork
Sloboda Mićalović: Zaboravili smo prave vrednosti

Ostavi komentar