Druga sezona “Vojne akademije” polovinom februara stiže na male ekrane!

Članak objavljen: 17.01.2014 u 20:02 časova


Nakon bioskopskog života filma “Vojna akademija 2”, priča o kadetima se nastavlja, ali na malim ekranima. Od 24. januara gledaoci će moći da vide reprizu 16 epizoda prve sezone serije, da bi polovinom februara na red stigle i nove avanture spakovane u sedam epizoda druge sezone. Za razliku od filma, koji je urađen kao tinejdžerska priča koja se vrti oko kadeta, serija će biti mnogo šira i pratiće i događaje iz života onih koji nisu na Akademiji.
- Zadovoljan sam uspehom filma koji je ostvario veliku gledanost za naše uslove, mogu da kažem čak i veću od očekivane – kaže reditelj Dejan Zečević.
- I u seriji će kadeti biti u centru pažnje, ali pratićemo i njihove roditelje i druge junake kojih nije bilo u filmu.
Specijalni gost u filmu bio je Vlado Georgiev, koji igra sebe. Popularni pevač naći će se i u seriji, u kojoj će imati još veću ulogu.
- Nismo želeli da pravimo seriju koja će biti isto što i film, samo malo prošireno. Mnogo je materijala koji nije ušao u film, pa je serija u tom smislu nova priča. Ali ne bih da otkrivam da li junake i u seriji čeka ista sudbina kao na filmu.
Na pitanje da li je ovo definitivan kraj “Vojne akademije” ili će se druženje sa kadetima nastaviti i u trećoj sezoni, Zečević odgovara:
- Često me to pitaju, ali ipak je to pitanje pre za produkciju, nego za mene. Film i druga sezona serije donose prirodan kraj, jer su kadeti završili Akademiju. Ipak, to ne znači da priča ne bi mogla da se nastavi prikazivanjem, na primer, života kadeta posle završetka Akademije.
Glavne uloge tumače Bojan Perić, Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Tamara Dragičević. Tu su i njihove iskusnije kolege Branislav Lečić, Tihomir Stanić, Vojislav Brajović, Ljubomir Bandović.

Film “Vojna akademija 2” videlo je više od 110.000 gledalaca u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, ali i u mnogim manjim mestima širom Srbije i Republike Srpske koja nemaju bioskope. Film se tamo gledao u domovima kulture, sportskim halama, pozorišnim salama, a TV premijera biće uskoro na RTS.

Izvor: Novosti
Foto: Tanjug

Povezane vesti:

Kraj popularne serije “Kud puklo da puklo”
Nova domaća hit serija “Nemoj da zvocaš” od jeseni na malim ekranima
Punih pet meseci: Glumica pokazala trudnički stomačić
Tamara i Petar izgovorili sudbonosno “da” na plaži

Ostavi komentar