Katarina Baban: Mlada glumica sa bogatim glumačkim iskustvom!

Članak objavljen: 30.09.2013 u 21:03 časova


Mlada osječka glumačka nada Katarina Baban u seriji “Tajne” glumiće zlu Valentinu.
Ova mlada akademska glumica može se pohvaliti bogatim glumačkim iskustvom na pozorišnim daskama, a pojavljuje se i u eksperimentalnom filmu u kojem je igrala lik vampirice Tine u ‘Keltskom groblju’, trećem nastavku superhita ‘Mesec boje krvi’. Najdraža joj je uloga u pozorišnoj predstavi ‘Unterstadt’, prema romanu Ivane Šojat-Kuči, koja je trijumfovala na dodeli nagrada hrvatskog gpozorišta 2012. osvajanjem titule najbolje predstave godine.
Katarina Baban rođena je 20. juna 1988. u Osijeku gde je pohađala osnovnu i srednju školu te fakultet. Od 1996. do 1999. članica je osječkog dečjeg zbora „Zumbići“. Nakon završene Opšte gimnazije u Osijeku 2007. godine upisala je Umetničku akademiju u Osijeku, smer glume i lutkarstva na kojoj je sa odličnim uspehom diplomirala 2012. godine, a dobitnica je i Dekanove nagrade za izuzetna dostignuća na Umetničkoj akademiji u Osijeku.
Katarina se odlično slaže sa mladom glumicom Monikom Mihajlović, koja u seriji “Tajne” glumi zločestu Barbaru, a obe kažu da to nije čudno budući da se znaju još iz Osijeka gde su obe studirale na Umetničkoj akademiji.

Izvor: Sapunice.net

Povezane vesti:

Nova sezona serije “Kud puklo da puklo”: Nastavljaju se zapleti u Ošrovcu
Počinje druga sezona serije “Kud puklo da puklo”
Monika Mihajlović zaljubljena do ušiju: Sead me osvaja svaki dan!
Monika Mihajlović: Na korak do diplome!

Ostavi komentar