Ljubavni triler u Novom Sadu: Anica Dobra u seriji po Tišminom romanu

Članak objavljen: 25.12.2014 u 22:00 časova

Scenario po delu „Vere i zavere“ velikog pisca Aleksandra Tišme piše Đorđe Milosavljević, režija je poverena Žanku Tomiću i Ivanu Živkoviću, a kako nezvanično saznajemo, jednu od glavnih uloga bi trebalo da igra Anica Dobra.

Jovica Tojagić, urednik filmskog programa Radio-televizije Vojvodina (RTV), najavljuje za „Blic TV magazin“ snimanje igrane serije po romanu „Vere i zavere“ velikana naše književnosti Aleksandra Tišme.

- Snimanje serije „Vere i zavere“ predstavlja najveći izazov i najznačajniji projekat za RTV u 2015. godini. Otkupili smo prava za televizijsku adaptaciju Tišminog romana. Scenario za seriju po Tišminom delu piše Đorđe Milosavljević a režiju će potpisati Žanko Tomić i Ivan Živković. Pokušaćemo da predstavimo vojvođanski milje u kojem se žanrovski mešaju ljubavna drama i triler. Pošto je reč o televizijskoj produkciji koja tretira vrhunsku književnost, u seriji će igrati najvažnija imena našeg glumišta - kazao je Tojagić.

On nam je potvrdio da ne želi da otkriva imena glumaca koji će igrati u seriji čije će snimanje početi u prvim danima proleća 2015. godine. Kako „Blic TV magazin“ nezvanično saznaje, jednu od glavnih uloga u seriji igraće naša proslavljena glumica Anica Dobra.

Scenarista serije Đorđe Milosavljević za „Blic TV magazin“ kaže da je roman „Vere i zavere“ najkompleksnije Tišmino delo.

- Pripremam 12 dramaturških celina koje će produkcija pretvoriti u epizode. Radnja serije, baš kao i u romanu, prati razvoj odnosa dve novosadske porodice Rudić i Lebehstajn od 1930. do 1962. godine. Predstavićemo njihovo iskustvo preživljavanja Drugog svetskog rata, zatim emotivne uspone i padove članova te dve porodice, kao i političku i ličnu istoriju u kojoj se odvijaju njihovi životi - kazao je Milosavljević.

On je naglasio da se serija odigrava u Novom Sadu, Beču, Varšavi i Beogradu.

- Pišem scenario kao da će se serija snimati u tim gradovima a na produkciji je da odluči da li to može finansijski da podrži - jasan je Milosavljević

Pisac Aleksandar Tišma (1924-2003) jednom prilikom o svom romanu „Vere i zavere“ napisao je sledeće:

- Gotovo sve što sam tu napisao zasniva se na činjenicama iz moje okoline. Život sam dovodi do takvih apsurdnosti, ako je to apsurd. Sada je najveći apsurd da ljudi koji su se kleli u komunizam i internacionalizam postaju nacionalisti. Šta ćete većeg apsurda i veće istine!

Izvor: Blic
Foto: promo

Povezane vesti:

Serija “Vere i zavere” uskoro na malim ekranima
“Odeljenje”: Serija o deci u svetu droge uskoro na RTS-u!
Mima Karadžić: Nećemo nastaviti snimanje serije “Budva na pjenu od mora”
“Otvorena vrata”: Uskoro stižu nove epizode!

Ostavi komentar