Monika Mihajlović zaljubljena do ušiju: Sead me osvaja svaki dan!

Članak objavljen: 22.03.2014 u 16:03 časova


Svoju prvu televizijsku ulogu u seriji “Tajne” mlada zagrebačka glumica Monika Mihajlović odradila je za čistu peticu. U početku je bila pomalo nesigurna pa je savete tražila od starijih kolega. Glumca Aleksandra Cvjetkovića, koji joj je u seriji glumio oca, odmah je zamolila da joj iskreno kaže u čemu greši. Nije mu bilo teško. Rekao joj je da previše trepće i radi nepotrebne grimase. Poslušala ga je i prestala to da radi. Najvažniji savet joj je ipak dala njena ‘majka’ iz ‘Tajni’, iskusna glumica Ksenija Pajić, koja joj je rekla da privatne stvari uvek zadrži za sebe. Monika u ovoj popularnoj seriji tumači ulogu razmažene i ponekad jako zločeste Barbare.
- U nekim situacijama sam se mogla poistovetiti sa Barbarom, ali pokušavala sam da budem maksimalno profesionalna i za sve njene postupke tražila sam opravdanja. Ne mogu sama da procenim kako sam se snašla u toj ulozi. To ostavljam publici. Smešno mi je kako mi ljudi prilaze na ulici i pitaju me jesam li ja zaista tako zločesta kao Barbara, a onda nakon nekoliko rečenica shvate da ipak nisam takva. Uvek volim malo da popričam sa njima, ne želim da sve ostane samo na ispisivanju autograma. Volim da čujem njihovo mišljenje – kaže nam 22-godišnja Monika koja je, kaže, oduvek znala da želi da postane glumica.
Budući da je u nižim razredima osnovne škole išla na Lidrano i radila lutkarske predstave, njena učiteljica Jasna Štimac zaključila je da bi trebalo da ide na dramsku u ZKM. Pozvala je njenu majku u školu i predložila joj da je upiše na dramsku.
- Moja majka je uvek verovala učiteljima koji su s nama provodili mnogo vremena pa su mogli prepoznati ko je čemu više naklonjen. Tako su mene videli kao glumicu. Prvi nastup bio je u ZKM-u, završna predstava s Grozdanom Lajić. Sećam se da sam imala veliku tremu i da sam usred predstave provalila neku glupost. Jedna od mojih najboljih prijateljica Dorica samo se počela tiho smejati, a onda sam i ja prasnula u smeh – priča nam Monika i priznaje kako nikada nije bila najbolja učenica.
Prolazila je s vrlo dobrim, detaljno je učila ono što ju je zanimalo, a ono što joj je bilo dosadno, naučila bi za dovoljan. Najgori predmet bila joj je matematika.
- Kao što bi moj omiljeni kantautor Đorđe Balašević rekao: ‘Nekima se čini da su moje pesme sve iste… Shvatam ih potpuno… Meni su, naprimer, one Einsteinove formule sve iste… Nismo svi svemu dorasli’. Tako sam i ja prihvatila da matematika jednostavno nije moj predmet – govori Monika koja je kao devojčica bila jako živahna i nestašna, tako da ju je, uz dedu i baku, celo selo moralo čuvati.
Tako je, kada je imala šest godina, uzela ključeve od maminog auta koji je bio parkiran u dvorištu. Ušla je u auto i počela da glumi da vozi. Ne seća se više da li ga upalila namerno ili slučajno, ali auto je odjednom krenuo. Nakon što je prešla metar, dva, prepala se i okrenula ključ. Auto se ugasio i stao. Dok se Monika tako ‘vozila’ po dvorištu, njena je majka bila u kući. Nije ni slutila šta njena šestogodišnja ćerka radi. Došla je do prozora da zalije cvieće i videla je kako vozi. Panično je dotrčala do dvorišta, ali Monika je tada već uspela da ugasi auto.
Inače, Monika je poznata kao velika ljubiteljka životinja. Trenutno ima svoja dva psa, Megi i Lona, a finansijski pomaže osječkom Azilu za još tri psa koji se zovu Monika, Tuljak i Zlo.
- Volela bih da otvorim svoj azil, ali za to treba mnogo novca, vremena i pomoći drugih dobrih ljudi. Već imam razrađen plan kako bi otprilike funkcionisao. Osim toga, volela bih jednog dana da imam svoju malu ‘oazu životinja’. Tu bi se definitivno našli konj, psi, mačke, pokoji afrički tvor i ostale životinje koje nemaju dom. Ne bih imala ništa ni protiv vuka ili lava koji se ne mogu vratiti u prirodu, ali nikada ne bih uzela divlju životinju iz njenog prirodnog staništa – priča Monika koja je već nekoliko meseci u vezi sa 12 godina starijim pravnikom i muzičarom Seadom Berberovićem. Upoznali su se pre sedam godina u jednom kafiću gde je on svirao gitaru.
- Kada sam otkrila taj kafić, postala sam stalni gost. Svidela mi se muzika, energija, prostor, ljudi… Sead mi je prišao i osvojio me svojim humorom i otvorenošću. Sada me svaki dan ponovno osvoji nečim novim. Kompletna je, zabavna i mirna osoba, sa neverovatnim smislom za humor. Svaki dan u njemu otkrijem nešto novo što me ponovno oduševi – priznala nam je Monika koja je nedavno položila prvi deo diplomskog rada u pulskom Teatru Naranča s predstavom ‘Lepotica i zver’. Trenutno piše diplomski rad i igra predstave u tom pulskom pozorištu. Moniku ćemo zasigurno opet videti na malim ekranima. Čim diplomira.

Izvor: jutarnji.hr
Foto: RTl

Povezane vesti:

Nova sezona serije “Kud puklo da puklo”: Nastavljaju se zapleti u Ošrovcu
Počinje druga sezona serije “Kud puklo da puklo”
Ornela Vištica i Mirna Medaković u novoj sapunici
Monika Mihajlović: Na korak do diplome!

Ostavi komentar