“Na terapiji” od večeras na malim ekranima!

Članak objavljen: 20.01.2014 u 15:39 časova


Jedinstvena, višeslojna dramska serija prikazuje kompleksne priče o svakodnevnim ljudskim problemima i potrebi da se razreše putem psihoterapije. Pratimo psihoterapeuta Ljubomira Božovića (Miki Manojlović) kroz nedeljne seanse sa klijentima, uključujući i njegove susrete sa svojom terapeutkinjom. Tokom devet nedelja, koliko traju seanse, na psihijatrovom kauču se smenjuje pet klijenata, a svaki dan je rezervisan za jednog od njih; ponedeljak za Maju, utorak za Borisa, sreda za Anu, četvrtak za Marka i Natalilju, dok petkom glavni protagonista odlazi kod svoje mentorke. Svaki klijent ima specifične problem i poteškoće koje u saradnji sa terapeutom pokušava da “otkloni” ne znajući i ne sluteći kuda će ih terapija zapravo odvesti. Vremenom se sudbine glavnih junaka (klijenata i njihovog terapeuta) prepliću, a odnos koji su razvili tokom seansi bitno menja njihove privatne živote.

Serija „Na terapiji“ bazirana je na izraelskoj seriji „Be Tipul“ koja je doživela ogroman uspeh. Adaptaciju scenarija za naše podneblje uradila je Milena Marković. Američka TV kompanija HBO proizvela je sopstvenu verziju naslovljenu „In treatment“, koja je na šezdesetoj dodeli Emmy nagrada osvojila dve nagrade.

Psihoterapeut Ljubomir (Miki Manojlović) je glavni lik serije. Tipični pedesetogodišnjak koji iza svog autoriteta prema pacijentima krije nesređeni život. Upašće u zamke koje obično vidi kada se ne radi o njemu. Njegov privatni život i brak se raspadaju a i profesionalne dileme su sve izraženije.

Maja (Nataša Janjić) je emotivno nestabilna i veoma manipulativna žena u tridesetim godinama koja se zaljubljuje u svog terapeuta. Tokom terapije konstantno pokušava da ostvari erotski transfer sa Ljubomirom ne birajući načine i sredstva za ispunjenje svog cilja.

Boris (Sergej Trifunović) je specijalac, profesionalni ratnik koji je proveo zadnjih 20 godina na terenu. Progone ga događaji iz prošlosti, koji bude grižu savesti u njemu. Boris negira stvarnost, odbija da se suoči sa realnim svetom oko sebe. Njegov otac je njega i majku ostavio u detinjstvu što je uticalo na Borisovu psihu. On je arogantan i prepotentan i vrlo često izaziva provokacijama svog psihijatra. Uprkos tome među njima se razvija gotovo očinski odnos.

Ana (Dragana Dabović) je sedamnaestogodišnjakinja, sportistkinja, žrtva propalog braka svojih roditelja kojoj je sport beg od porodičnih problema. Zaljubljuje se u svog trenera i usled nemogućnosti održavanja te veze pokušava samoubistvo. Kod Ljubomira dolazi na procenu gde se otvara pandorina kutija njenih privatnih problema i frustracija.

Marko (Nenad Jezdić) i Natalija (Tamara Vučković) su bračni par, roditelji jednog deteta. Na bračnu terapiju dolaze u trenutku kada je ona posle niza godina pokušaja trudna po drugi put ali želi da abortira. Taj čin otkriva njihove probleme i različite ambicije. Razlike u socijalnom statusu, obrazovanju i ostale razlike samo su paravan njihovog osnovnog problema – nedostatka komunikacije.

Vera (Branka Cvitković) je Ljubomirov terapeut. Ona je alter ego njegove savesti, društvene savesti kakva bi ona trebalo da bude, a nema je. Vera je tu da bude svedok da neprihvatanje i negiranje problema vodi u isti ambis kao i sam problem. Ljubomir i Vera su u konstantnom prijateljsko- terapeutskom „ratovanju”.

Uloge: Miki Manojlović, Branka Cvitković, Snežana Bogdanović, Sergej Trifunović, Nenad Jezdić, Nataša Janjić, Tamara Vučković, Dragana Dabović
Režija: Marko Đilas
Produkcija: DTV
Serija “Na terapiji” večeras počinje da se prikazuje na Prvoj TV. Emitovaće se radnim danima od ponedeljka do četvrtka u 21.05, s tim što će se četvrtkom prikazivati dve epizode.
Tekst: Life Content

Povezane vesti:

Serija “Vere i zavere” uskoro na malim ekranima
Nove avanture “Sinđelića” uskoro na malim ekranima
Snežana Bogdanović o “Sinđelićima”: Sviđa mi se Dobrilina bezbrižnost
Srpski “Seranovi” od večeras na Prvoj TV!

Ostavi komentar