Nezaboravne uloge: Zbog ovih žena smo gledali domaće serije

Članak objavljen: 26.03.2015 u 21:07 časova

Pojedine srpske glumice su svojim ulogama obeležile televizijske serije, koje mnogi pamte velikim delom i zbog njih.

Đina iz “Srećnih ljudi”

Đina je svojim šarmom uspela da privuče pažnju i gledalaca koji nisu ljubitelji domaćih serija.

Ovu ulogu tumačile su dve glumice: Dubravka Mijatović i Jugoslava Drašković. Dubravka je seriju napustila nakon 25 epizoda, međutim, mnogi je smatraju zaštitnim znakom “Srećnih ljudi”.

Dubravka je kao studentkinja dobila šansu da uz Tanju Bošković zaigra glavni ženski lik u seriji „Srećni ljudi“. Uloga Đine Golubović donela joj je ogromnu popularnost.

Violeta Popadić iz “Boljeg života”

Baš je Lidija Vukićević u ulozi Violete naterala mnoge da odgledaju seriju “Bolji život”.

Lidija Vukićević rođena je 1962. godine u Kraljevu. Imala je zapažene uloge u filmovima “Žikina dinastija”, “Špijun na štiklama”, “Vampiri su među nama”, ali, uloga po kojoj je ostala upamćena, svakako je Violeta Popadić, ćerka glavnih junaka u seriji “Bolji život”.

Maja iz serije “Ljubav navika panika”

Marija Karan je privukla veliku pažnju ulogom Maje u seriji “Ljubav navika panika”.

Marija je rođena 29. aprila 1982. godine u Beogradu.

Glumom je počela da se bavi 2001. godine. Postala je poznata 2004. godine, u filmu “Jesen stiže, dunjo moja”. Ulogom Maje u seriji “Ljubav navika panika”, postigla je veliki uspeh.

Jasna iz “Policajca sa Petlovog brda”

Najstarija ćerka policajca Boška Simića, Jasna, na neki način je obeležila “Policajca sa Petlovog brda”. Publika je volela odgovornu Jasnu koja se brinula o mlađim sestrama i bratu, ali je stizala i da živi svoj život.

Branka Katić rođena je 20. marta 1970. godine u Beogradu. Glumom je počela da se bavi još u tinejdžerskim danima. Debitovala je u filmu “Nije lako sa muškarcima”, sa samo četrnaest godima.

Čupka u seriji “Porodično blago”

Čupka, koju je u seriji “Porodično blago” oživela Mina Lazarević i njena romansa sa Brandom (Vojinom Ćetkovićem) bili su veoma interesantni gledaocima.

Upravo sa Vojinom Ćetkovićem je na 34. Filmskom susretu u Nišu osvojila nagradu „Ona i on“, kao najbolji glumački par 1999. godine, a to isto čine 2002. godine.

Mina Lazarević rođena je 1975. godine u Beogradu. Prvu ulogu u pozorištu dobila je u predstavi „Snežna kraljica“ tumačeći lik Gerde.

Izvor: Blic
Foto: PrintScreen

Povezane vesti:

Srpska glumica sina nazvala Marko Leo
Gde su i šta rade klinci iz domaćih kultnih serija?
Ovo su dve najveće ljubavi Lidije Vukićević
Gde su i šta danas rade glumci iz serije “Srećni ljudi”

Ostavi komentar