Preminuo glumac Milorad Mandić Manda

Članak objavljen: 16.06.2016 u 10:07 časova

Glumcu Miloradu Mandiću Mandi pozlilo je sinoć na sceni tokom izvođenja predstave “Petar Pan” pozorišta “Boško Buha”, nakon čega je preminuo.

Foto: Boško Karanović/Hello magazin

Foto: Boško Karanović/Hello magazin

Uzrok smrti poznatog glumca je srčani udar.

Na premijernom izvođenju dečije predstave “Petar Pan” na sceni Ustanove kulture “Vuk Karadžić” glumcu Miloradu Mandiću Mandi je pozlilo nakon čega je predstava prekinuta.

Glumac je kolima hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim serijama i filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, a vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“.

Izvor: rts/kurir

Povezane vesti:

U čast preminulog druga: Milašin čuva Mandu od zaborava
Preminuo Bata Živojinović
Odlazak legende: Preminuo Dragan Nikolić

Ostavi komentar