Siniša Pavić: Uvek sam radio sa skromnim budžetom

Članak objavljen: 14.09.2014 u 16:00 časova

U seriji „Vruć vetar“ sistem je bio čvrst, u „Boljem životu“ počeo je da se rastura, u „Srećnim ljudima“ već je bio u potpunom haosu, u „Porodičnom blagu“ opisano je nesrećno jurenje za novcem i sudar ruralnog, odnosno južnjaka i građanske klase koja se povlači pred njima. Tada, doduše, još nije bilo došlo do šojićizacije zemlje, ali jeste do uprostačenja ponašanja, ne zato što je neko došao iz provincije već zato što je to nametnuto kao neminovnost u raspadu jednog sistema, zemlje. U seriji „Stižu dolari“ jedina preokupacija bio je novac, ali novac kojeg nema ali svi veruju da ga ima… Ovako Siniša Pavić hronološki niže neke svoje serije i ono što je kao scenarista prethodnih decenija pokušavao da kaže o nama. On je i kreator Srećka Šojića, koji se iz filmova „Tesna koža“ preselio u seriju „Bela lađa“.

- Sad se unapred proglasi da nešto ima nacionalni značaj, pa se za to daju pare, iz budžeta, a na kraju bude fijasko. Da li nešto ima nacionalni značaj nije stvar teme, već rezultata. Uvek sam radio produkciono jeftine serije. Kod mene ne tonu lađe, ne lete avioni, ne lupaju se automobili. Budžet je uvek bio skroman. Najviše su bili plaćani autori i glumci, kako i treba da bude. A rekviziti su takođe bili skromni - kaže Pavić.

* Radite li na novoj seriji?

- Mogu da kažem, recimo, da radim nešto, ali veliko je pitanje šta danas treba da radim, ko će to da snima, da li za to ima para, imamo li korpus glumaca koji može da zadovolji jednu raznovrsnu i bogatu seriju… Mlade glumce ne poznajem dovoljno. Među njima sigurno ima talentovanih, ali serija traži disciplinu i ljude posvećene poslu. Uvek sam imao takvu ekipu.

Izvor: Novosti

Povezane vesti:

Gde su i šta rade klinci iz domaćih kultnih serija?
Gde su i šta danas rade glumci iz serije “Srećni ljudi”
Nezaboravne uloge: Zbog ovih žena smo gledali domaće serije
Ovako danas izgleda Đina iz “Srećnih ljudi”!

Ostavi komentar