Tamara Aleksić u ulozi Lenke Dunđerski?!

Članak objavljen: 19.12.2015 u 18:00 časova

Tamara Aleksić u seriji o Lazi Kostiću, čiju će neprebolnu ljubav Lenku Dunđerski tumačiti upravo ova plavokosa dama.

Mlada glumica Tamara Aleksić (23), ćerka novinarke Tanje Peternek i reditelja Gorana Aleksića, koju je publika upoznala kao Mirjanu u “Šeširu profesora Koste Vujića”, a zatim se družila s njenom Simkom iz “Jagodića”, dobila je prvu glavnu ulogu.

Kako “Novosti” ekskluzivno saznaju, reditelj Zdravko Šotra sklopio je nedavno dogovor s RTS o snimanju serije po životnoj priči pesnika Laze Kostića, čiju će neprežaljenu ljubav Lenku Dunđerski tumačiti upravo ova plavokosa dama. Lik Kostića poveren je Vojinu Ćetkoviću, a šuška se da bi jednu od sporednih rola mogla da odigra i njegova supruga Sloboda Mićalović.

- Istina je da sam dobila ulogu u novom projektu Zdravka Šotre, ali još je rano da pričam o tome - kratko nam je rekla Aleksićeva.

Melodrama Santa Maria della Salute, nazvana po pesnikovoj najlepšoj ljubavnoj pesmi, objavljenoj 1909. godine, nastaće u produkciji RTS i imaće 13 epizoda. U toku je potraga za lokacijama u Vojvodini. Najveći deo biće snimljen u Somboru, gde je Laza i sahranjen, ali kamere će zabeležiti scene i u dvorcima Dunđerskih, u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima… Biće ih i u Crnoj Gori, budući da je Kostić pet godina živeo i tamo, na poziv kneza Nikole.

Izvor i foto: Novosti

Povezane vesti:

Šešir profesora Koste Vujića ponovo sa vama
Miodrag Dragičević: Tamarini saveti mi mnogo znače
Sloboda Mićalović: Zaboravili smo prave vrednosti
Šešir profesora Koste Vujića: Nova serija na Prvoj TV

Ostavi komentar